La ora 07.00 s-au deschis urnele în nouă localităţi din judeţele Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt şi Timiş, unde duminică s-au ales primarii. Cea mai importantă confruntare electorală a avut loc la Cluj-Napoca. Pentru postul de primar, rămas vacant după investirea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru al României, au luptat nouă candidaţi: Sorin Apostu (PD-L), Marius Nicoară (PNL), Teodor Pop Puşcaş (PSD), Călin Oancea (PNŢCD), Gheorghe Oros (PAS), Gheorghe Aştileanu (PNG-CD), Gergely Balasz (PCM), Laszlo Csaba (Partidul Verde) şi independentul Grigore Pop.
Secţiile de votare din Cluj-Napoca s-au deschis fără incidente majore. Alegătorii s-au prezentat la vot chiar de la primele ore ale dimineţii. Printre ei şi politicieni. Premierul Emil Boc a ajuns la una dintre secţiile de votare în jurul orei 10.00. La ieşirea de la urne el a declarat că a ? votat pentru continuarea proiectelor de modernizare a Clujului? şi pentru ?realizarea lor?.
Votarea de la Coloneşti a debutat cu mai multe contestaţii. Prima a avut loc chiar la primele ore ale dimineţii, când preşedinta secţiei de votare a fost acuzată că dă alegătorilor buletinele de vot ţinând mâna ostentativ pe sigla PD-L. Preşedinta a negat acuzaţiile, dar în urma acestui scandal, secţia de votare din Coloneşti a fost închisă timp de apoximativ zece minute pentru rezolvarea contestaţiei. O altă contestaţie, care viza aceeaşi neregulă, a fost însă depusă, după numai câteva minute de la redeschiderea secţiei.
Duminică au fost chemaţi la vot şi alegătorii din oraşul Făget, din judeţul Timiş, municipiul Orăştie şi comuna Şoimuş, din judeţul Hunedoara, comuna Cărpinet, din judeţul Bihor, comunele Coloneşti şi Găneasa, din judeţul Olt, comunele Horea şi Roşia de Secaş, din judeţul Alba.
Paza secţiilor de votare a fost asigurată de aproximativ 1.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cele 163 de secţii de votare au fost deschise până la ora 21.00.
Antena3.ro