Antena 3 CNN Politică România vrea să preia copii din Gaza, aflați sub tratament în Egipt. Anunțul făcut de ministrul Afacerilor Externe

România vrea să preia copii din Gaza, aflați sub tratament în Egipt. Anunțul făcut de ministrul Afacerilor Externe

copi gaza getty
Odobescu a arătat că situaţia de securitate este "extrem de volatilă" şi există riscul unei escaladări în regiune. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    29 Aug 2024   •   22:32

Autorităţile române intenţionează să preia copii din Gaza, care sunt în prezent sub tratamente medicale în Egipt, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, potrivit Agerpres.

Ea a participat, la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Externe informal, care a reunit şefii diplomaţiilor din Uniunea Europeană. Pe agendă s-a aflat şi conflictul din Orientul Mijlociu.

„Toată lumea este conştientă că este nevoie să ajutăm în continuare civilii din Fâşia Gaza care se află într-o situaţie umanitară dramatică. Eforturile României sunt constante în această direcţie. Am trimis mai multe ajutoare umanitare, inclusiv spitalului iordanian. Intenţia noastră este ca în perioada următoare să preluăm copii din Gaza. Lucrăm în această direcţie", a spus şefa diplomaţiei române, potrivit căreia minorii sunt trataţi în Egipt, iar procesul de preluare a lor este în curs de derulare.

Odobescu a arătat că situaţia de securitate este "extrem de volatilă" şi există riscul unei escaladări în regiune.

„România sprijină demersurile actuale, eforturile consistente ale Statelor Unite ale Americii, împreună cu Qatar şi Egipt, pentru a obţine o încetare permanentă a focului, pentru eliberarea ostaticilor şi pentru a permite accesul umanitar neîngrădit pentru civili în Gaza. (...) Ceea ce este important este această coordonare a eforturilor Uniunii Europene împreună cu cele ale SUA, pentru a ajunge la un acord în parametrii prezentaţi de către partea americană", a afirmat ea.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close