Antena 3 CNN Politică România nu riscă să intre în criză economică, spune Ciolacu: „Țara e asigurată, BNR are depozite”

România nu riscă să intre în criză economică, spune Ciolacu: „Țara e asigurată, BNR are depozite”

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. FOTO: Hepta
de Ioana Coman    |    30 Sep 2024   •   23:45

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a afirmat într-un interviu oferit jurnalistului Mihai Gâdea la Antena 3 CNN, că nu există riscul unei crize economice în viitorul apropiat pentru că țara noastră este „stabilă și asigurată”.

„Am ratat șansa cu trecerea în zona euro. Aveam toți indicatorii îndepliniți când am lăsat guvernarea. E un pas înapoi, dar vom intra din nou în această traiectorie, că trebuie să intrăm în zona euro. Momentan, influența dolarului american în economie este mai mare decât influența euro. Astea sunt statisticile.

Eu vorbesc cu guvernatorul Mugur Isărescu, stăm de vorbă, ne uităm pe cifre, la indicatori, încercăm. Trebuie să iei fiecare indicator în parte și să intervii pe el, să stimulezi în primul rând producția internă și exportul”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul a afirmat că nu este cazul, pentru că „România este stabilă”.

„Avem depozite, Banca Națională. România este asigurată. Dar s-a și văzut că în trei ani de stabilitate politică am reușit să fim din nou stabili macroeconomic. Cheltuim în reforme, știu, sunt alegeri, dar cum în zona privată există bonificație pentru performanță, așa trebuie să fie și în sistemul bugetar. Trebuie ținte de performanță și în sănătate și în educație. Nu se poate altfel”, a mai spus Marcel Ciolacu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close