Antena 3 CNN Politică România cere ajutor UE după inundații, la ora 17.00 află câți bani primește. Dan Nica: Guvernul a făcut ce a putut. E necesar mai mult

România cere ajutor UE după inundații, la ora 17.00 află câți bani primește. Dan Nica: Guvernul a făcut ce a putut. E necesar mai mult

inundatii
România cere ajutor UE după inundații. FOTO> Captura video Antena 3 CNN
de Georgiana Marina    |    16 Sep 2024   •   14:38

România cere ajutorul UE după inundații, iar o rezoluție care include și țara noastră privind ajutorul care poate fi acordat se va vota luni, la ora 17.00, a declarat la Antena 3 CNN europarlamentarul PSD Dan Nica.

El a spus că singura solicitare care fusese făcută era din partea ECR, din care fac parte și cei de la AUR, și care viza ajutorul pentru Polonia și Cehia.

Dan Nica a declarat că în rezoluție a fost inclusă și România, după o cerere făcută de S&D (grupul din care face parte PSD).

"România va putea primi bani din Fondul European pentru Situații de Urgență. Situația e deastruoasă, e nevoie de un răspuns european, de această finanțare europeană, e vorba de contribuția tuturor statelor membre. 

Guvernul a făcut ce a putut, dar e nevoie de mai mulți bani. Sunt zeci de drumuri distruse, poduri, oameni care au pierdut tot. E vorba de solidaritate europeană, România e lovită puternic.

Va fi o sumă de zeci de milioane de euro, guvernul face caculele ca prima tranșă să poate veni repede", a spus Dan Nica. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close