O nouă înregistrare din Parlamentul României dovedeşte că aleşii ocupă scaunele mai mult degeaba. Cu o săptămâna înaintea votului din 19 Octombrie, legile privind TVA şi pensiile de 2.000 de lei au fost dezbătute în plenul Camerei într-o şedintă condusă de Roberta Anastase. La dezbateri, iniţiatorul legii prinvind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 de lei, deputatul PDL Mircia Giurgiu, a considerat că legea propusă de el nu mai este de actualitate. În loc să retrimită legea la comisii pentru un vot de respingere , Roberta Anastase a îndrumat deputaţii la vot final.
O noua gafă politică a majorităţii parlamentare PDL-UDMR-UNPR a stârnit un mare scandal în viaţa politică românească. Printr-un vot considerat "o greseală", Camera Deputatilor a decis micşorarea TVA pentru alimentele de baza la 5 % şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 RON. Acest masuri, foarte populare de altfel, au fost respinse de Guvern, dar au fost votate de 6 dintre membrii cabinetului, care sunt şi parlamentari. Emisiunea "Punctul de intalnire" a dezvăluit astăzi o nouă gafa monumentală a Robertei Anastase, cea care a organizat furtul votului legii pensiilor, în 15 septembrie.
Cu o săptămână înaintea votului din 19 Octombrie, legile privind TVA şi pensiile de 2.000 RON au fost dezbătute în plenul Camerei, sub preşedintia Robertei Anastase. Iniţiatorul uneia dintre legi, deputatul PDL Mircia Giurgiu, a considerat chiar că legea propusă de el nu mai este de actualitate. În loc sa retrimita legea la comisii pentru un vot de respingere şi astfel sa respecte punctul de vedere al Guvernului, Roberta Anastase a decretat în şedinta din 12 Octombrie : "Neexistind amendamente, urmeaza votul final".
Roberta Anastase a intrat în legătură telefonică la Sinteza Zilei, dorind să explice modul în care s-au desfăşurat dezbaterile din Parlament, din 12 octombrie. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că, din punctul de vedere al regulamentului, dezbaterea a fost una corectă. Roberta Anastase a mai precizat că un proiect care intră pe ordinea de zi nu mai poate fi retras de iniţiator şi că, procedural, singura soluţie era votarea proiectului.