Antena 3 CNN Politică Rise Project: Europarlamentarul Ramona Mănescu, implicată în retrocedările suspecte din Sectorul 6

Rise Project: Europarlamentarul Ramona Mănescu, implicată în retrocedările suspecte din Sectorul 6

1 minut de citit Publicat la 14:11 14 Feb 2017 Modificat la 14:11 14 Feb 2017
o_1b8u89tr714ag1558mls1uu9e8d8.jpg

14,2 hectare au fost retrocedate suspect, pe raza Sectorului 6, în beneficiul eurodeputatului Ramona Mănescu (44 de ani), al fostului primar Cristian Poteraș (51 de ani) și al magnatului imobiliar Dragoș Dobrescu (46 de ani), scrie Rise Project.

În prezent, Poteraș ispășește o condamnare de opt ani de închisoare, dictată în 2015, pentru retrocedarea frauduloasă a 12 hectare în Sectorul 6.

Retrocedările prezentate acum de RISE nu au legătură cu condamnarea lui penală, dar au fost făcute în favoarea acelorași beneficiari și în aceeași perioadă de timp.

E neclar dacă au încălcat legea fondului funciar – așa cum au făcut-o cele pentru care Poteraș a fost trimis la pușcărie.

Dar e clar că au fost, ca și celelalte, preferențiale și speculative.

Acționând prin intermediul unor interpuși, Mănescu, Poteraș și Dobrescu au cumpărat, împreună – de la niște oameni simpli, care își pierduseră speranța că statul le va mai da înapoi ceea ce le luase în timpul comunismului – drepturile succesorale asupra unor terenuri.

Au plătit pentru ele 327.000 de euro.

Imediat ce și-au însușit aceste drepturi, terenurile, care nu fuseseră restituite cu anii, la cererea unor anonimi, le-au fost restituite lor, la adrese convenabile.

Propunerile de restituire au fost făcute chiar de Cristian Poteraș, șef al Subcomisiei Locale de Fond Funciar a Sectorului 6, iar deciziile de retrocedare propriu-zise au fost luate de Comisia Muncipală de Fond Funciar, de pe lângă Prefectura București.

Au devenit, astfel, proprietarii a 14,2 hectare.

După câteva luni de așteptare, timp în care piața locuințelor a luat avânt, iar prețurile au urcat spre punctul de maxim al boomului imobiliar de acum zece ani, cei trei au vândut terenurile cu 17,8 milioane de euro unor multinaționale din domeniul dezvoltărilor edilitare.

Profitul net al acestei afaceri, făcute fără risc și fără efort: 17,5 milioane de euro.

Mai multe, pe Rise Project.

×
x close