El a explicat că nu poate semna un proces-verbal care consimte o fraudă electorală în condiţiile în care toate cerererile de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală în diverse secţii de votare înaintate de PNL au fost respinse.
Reprezentantul PNL în BEC, Marius Bălăşescu nu a semnat însă procesul verbal de constatare acuzând cea mai mare fraudă a unui scrutin post-revoluţionar. Rezultatul se poate publica însă în Monitorul Oficial, iar cei cinci europarlamentari liberali îşi vor putea ridica mâine în cadrul ceremoniei solemne certificatele.
Astfel,Alianţa PSD+PC va avea 11 mandate în Parlamentul European.Potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central, Alianţa PSD+PC a luat cele mai multe voturi, 31,07%.
După reînscrierea Elenei Băsescu în PD-L, cele două partide aflate la guvernare vor avea, cel mai probabil, câte 11 reprezentanţi în Parlamentul European. PDL a luat 29,71% şia obţinut 10 mandate, iar Elena Băsescu a primit un post de eurodeputat ca urmare a candidaturii sale independente.
În total, România va fi reprezentată de 33 de europarlamentari. Potrivit ultimelor cifre anunţate de Biroul Electoral Central, PNL va primi 5 mandate, UDMR 3, iar PRM tot 3.
Cu toate acestea, alegerile europarlamentare din acest an au fost dominate de absenteism. Doar 27,67% dintre români au mers la vot.
Certificatele de europarlamentar vor fi înmânate joi, în cadrul unei festivităţi care va începe la ora 14:00.
Marţi, Biroul Electoral Central a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare, pe motiv că sunt nefondate.
De asemenea, BEC a analizat şi situaţia din Suceava unde s-au înregistrat cu 200 de voturi mai mult decât persoanele care au votat propriu-zis pe liste.
Alte două contestaţii, ale PRM şi PNŢCD, au fost respinse pentru că au fost depuse prea târziu.
Antena3.ro