Antena 3 CNN Politică Rezultatele finale ale alegerilor pentru PE, anunţate de BEC. PNL nu a semnat procesul verbal

Rezultatele finale ale alegerilor pentru PE, anunţate de BEC. PNL nu a semnat procesul verbal

Rezultatele finale ale alegerilor pentru PE, anunţate de BEC. PNL nu a semnat procesul verbal
10 Iun 2009   •   16:02

Biroul Electoral Central a anunţat, miercuri, rezultatele finale de la alegerile pentru Parlamentul European. Cifrele anunţate luni nu s-au modificat, însă rezultalele sunt considerate finale doar după soluţionarea contestaţiilor din toate judeţele.


El a explicat că nu poate semna un proces-verbal care consimte o fraudă electorală în condiţiile în care toate cerererile de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală în diverse secţii de votare înaintate de PNL au fost respinse.

Reprezentantul PNL în BEC, Marius Bălăşescu nu a semnat însă procesul verbal de constatare acuzând cea mai mare fraudă a unui scrutin post-revoluţionar. Rezultatul se poate publica însă în Monitorul Oficial, iar cei cinci europarlamentari liberali îşi vor putea ridica mâine în cadrul ceremoniei solemne certificatele.

Astfel,Alianţa PSD+PC va avea 11 mandate în Parlamentul European.Potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central, Alianţa PSD+PC a luat cele mai multe voturi, 31,07%.

După reînscrierea Elenei Băsescu în PD-L, cele două partide aflate la guvernare vor avea, cel mai probabil, câte 11 reprezentanţi în Parlamentul European. PDL a luat 29,71% şia obţinut 10 mandate, iar Elena Băsescu a primit un post de eurodeputat ca urmare a candidaturii sale independente.

În total, România va fi reprezentată de 33 de europarlamentari. Potrivit ultimelor cifre anunţate de Biroul Electoral Central, PNL va primi 5 mandate, UDMR 3, iar PRM tot 3.

Cu toate acestea, alegerile europarlamentare din acest an au fost dominate de absenteism. Doar 27,67% dintre români au mers la vot.

Certificatele de europarlamentar vor fi înmânate joi, în cadrul unei festivităţi care va începe la ora 14:00.

Marţi, Biroul Electoral Central a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare, pe motiv că sunt nefondate.

De asemenea, BEC a analizat şi situaţia din Suceava unde s-au înregistrat cu 200 de voturi mai mult decât persoanele care au votat propriu-zis pe liste.

Alte două contestaţii, ale PRM şi PNŢCD, au fost respinse pentru că au fost depuse prea târziu.

Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close