Antena 3 CNN Politică Revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS, în discuţia primului plen reunit al Parlamentului

Revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS, în discuţia primului plen reunit al Parlamentului

1 minut de citit Publicat la 17:48 09 Mar 2010 Modificat la 17:48 09 Mar 2010
Revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS, în discuţia primului plen reunit al Parlamentului
Scrisoarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS a fost primită la Senat şi urmează a fi supusă dezbaterii Parlamentului la viitoarea şedinţă de plen reunit, a anunţat chestorul Ioan Chelaru.
"Am primit solicitarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi am decis trimiterea ei la Birourile Permanente reunite pentru a intra pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va avea loc, probabil, în maximum două săptămâni", a declarat, marţi, Ioan Chelaru,. Coentând ironic că la Senat "se poartă revocările".
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul prin care inspectorii de integritate constataseră incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv prin necontestare.
ANI anunţa că a primit de la Curtea de Apel Bucureşti o înştiinţare care informa că actul de constatare a incompatibilităţii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zile prevăzut de lege, astfel că el a rămas definitiv, conform legii după care ANI funcţionează. "Am transmis deja Parlamentului adresa de la Curtea de Apel Bucureşti, care confirma faptul că actul de constatare în cazul domnului Dinescu a rămas definitiv", a declarat în februarie secretarul general al ANI, Horia Georgescu. În comunicat, ANI anunţa că cere Parlamentului să înceapă demersurile pentru demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS.
ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.
În aceeaşi zi, Dinescu se declara "scârbit" de situaţie şi anunţa că nu va contesta în instanţă incompatibilitatea descoperită de ANI. La mai mult de o săptămână, Dinescu a revenit şi a anunţat că a depus la CNSAS "mai multe documente" care să ateste faptul că nu s-ar fi aflat în incompatibilitate, reprezentanţii instituţiei urmând să se ocupe în numele lui de demersurile juridice împotriva ANI.
Antena3.ro.

×
TOP articole
x close