Antena 3 CNN Politică Reuniunea Consiliului Naţional al PSD: Vor intra noi candidaţi în lupta pentru şefia partidului?

Reuniunea Consiliului Naţional al PSD: Vor intra noi candidaţi în lupta pentru şefia partidului?

Reuniunea Consiliului Naţional al PSD: Vor intra noi candidaţi în lupta pentru şefia partidului?
04 Feb 2010   •   08:32

Zi importantă în tabăra social-democrată. Consiliul Naţional al PSD s-a reunit la Palatul Parlamentului. Se anunţă o întâlnire "fierbinte", în condiţiile în care în curând se va da "bătălia" pe şefia partidului. Astăzi vom afla dacă Adrian Năstase va intra în această luptă sau dacă Radu Mazăre este cu adevărat interesat de disputa pentru conducerea formaţiunii. Se va vorbi şi de Congresul Extraordinar de la sfârşitul lunii, sau despre statutul partidului. Fiecare tabără încearcă să racoleze cât mai mulţi simpatizanţi pentru lansarea în campania internă.

Liderii PSD vor valida data la care va avea loc Congresul Extraordinar al partidului, în care va fi aleasă noua conducere. Şi nu este singura decizie ce va fi luată la Consiliul Naţional. O altă problemă pusă în discuţie este legată de statutul formaţiunii.

Tensiunile sunt însă tot mai mari. Nume grele sunt anunţate că vor intra în lupta pentru conducerea social-democraţilor.

Primul este Mircea Geoană. Actualul lider pare să-şi fi strâns deja o susţinere confortabilă din partea celor 39 de organizaţii locale care au avut reprezentanţi la întâlnirea de la Poiana Braşov.

Şi chiar înainte de Consiliu, liderul PSD s-a întâlnit miercuri cu parlamentarii social-democraţi.

Cel mai important contracandidat ar putea fi chiar fostul premier, Adrian Năstase. Acesta nu a anunţat însă dacă va intra sau nu în luptă. Va spune cel mai probabil astăzi, după o noapte în care a reflectat.

În competiţie pentru prima funcţie în partid intră în mod sigur Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea. Mitrea anunţase iniţial că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu la şefia PSD. Dar cum răspunsul lui Diaconecsu a întârziat să apară, Miron Mitrea şi-a anunşat propria candidatură la preşedinţia partidului.

O candidatură surpriză ar putea să vină de la Constanţa. Edilul Radu Mazăre nu exclude posibilitatea de a se bate pentru prima poziţia în partid.

La Consliul Naţional al PSD participă peste 1.000 de membrii ai PSD din întreaga ţară.

Discuţii la restaurant

Până atunci, însă, miercuri seară au fost ultimele discuţii. Unele la Parlament, altele... la un restaurant din Capitală, unde invitaţia a fost făcută de Viorel Hrebenciuc. Liderii aflaţi însă la discuţii spun că acestea nu au fost legate de Consiliul de astăzi.

Mai mulţi social-democraţi au fost invitaţi la restaurant, de liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc. Deşi întâlnirea a avut loc înaintea reuniunii Consiliului Naţional al partidului, senatorii şi deputaţii PSD spun că aceasta nu are legătură cu Congresul.


Întâlnirea de la restaurant a venit imediat după reuniunea grupurilor parlamentare, dar şi după discuţiile ce au avut loc în cabinetul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.



Antena 3


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close