Antena 3 CNN Politică Reprezentanţii PNL-PC au depus cererea pentru înregistrarea alianţei la Tribunal

Reprezentanţii PNL-PC au depus cererea pentru înregistrarea alianţei la Tribunal

Reprezentanţii PNL-PC au depus cererea pentru înregistrarea alianţei la Tribunal
Foto: Intact Images
11 Ian 2011   •   16:42

Avocaţii celor două formaţiuni politice PNL şi PC au depus, marţi, la Tribunal, cererea privind înregistrarea juridică a alianţei politice formată de cele două partide, urmând ca instanţa să soluţioneze acest dosar într-un termen care nu a fost comunicat încă.

Reprezentantul PC, avocatul Mihai Mustăciosu a declarat, marţi, pentru Mediafax, că împreună cu reprezentantul PNL, a depus la Tribunal cererea privind înregistrarea juridică a alianţei politice denumită "Alianţa de Centru-Dreapta Partidul Naţional Liberal - Partidul Conservator", cu denumirea prescurtată "ACD".

Mustăciosu precizat că cererea respectivă a fost înregistrată la Tribunal şi că se va constitui un dosar care va fi soluţionat de instanţă. El a mai spus că, deocamdată, nu a fost comunicat şi un termen pentru soluţionare.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu şi liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin au semnat, luni, 10 ianuarie, protocolul de colaborare prin care se constituie Alianţa de Centru-Dreapta. Liderii celor două formaţiuni s-au reunit separat în cursul dimineţii pentru a aproba documentul. Alianţa urmează să fie înregistrată la Tribunal.

Anterior semnării documentului, Consiliul Naţional al PC a aprobat, cu unanimitate de voturi, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL. La rândul lor, reprezentanţii Delegaţiei Permanente a PNL au aprobat realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se trei voturi împotriva încheierii acesteia.

×
Subiecte în articol: alianta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close