Antena 3 CNN Politică Reprezentanţii funcţionarilor publici şi Ministerul Muncii decid până la 15 martie ce sporuri pot fi tăiate

Reprezentanţii funcţionarilor publici şi Ministerul Muncii decid până la 15 martie ce sporuri pot fi tăiate

Reprezentanţii funcţionarilor publici şi Ministerul Muncii decid până la 15 martie ce sporuri pot fi tăiate
03 Mar 2009   •   11:27

O nouă întâlnire a avut loc marţi între reprezentanţii funcţionarilor publici şi reprezentanţii ministerului Muncii. Liderii confederaţiilor sindicale au pus în discuţie Ordonanţa de Urgenţă iniţiată de minister, care prevede eliminarea sporurilor şi primelor pentru bugetari.
În urma întâlnirii de marţi s-a luat hotărârea ca până pe 15 martie, ambele părţi să vină cu soluţii, la ce sporuri se poate renunţa şi în urma acestor negocieri să se redacteze o nouă formă a ordonanţei de urgenţă.
Ministrul Muncii, Marian Sârbu le-a garantat liderilor sindicali că nu vor fi disponibilizări în rândul funcţionarilor publici şi orele suplimentare vor fi plătite.
Potrivit liderilor sindicali nu există sporuri care ar putea fi tăiate, ci numai o serie de indemnizaţii la care s-ar putea renunţa. Mai mult, ar trebui rediscutat modul de acordare a sporului de 75% din salariu pentru atragerea de fonduri europene.
Reprezentanţii profesorilor spun la rândul lor că nu văd la ce sporuri ar putea renunţa, salariul dascălilor fiind oricum foarte mic. Singurul la care ar putea renunţa profesorii este sporul pentru participarea în comisii de concurs.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: functionari publici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close