Antena 3 CNN Politică Rep. Moldova, subiect de discuție între Kamala Harris și Klaus Iohannis

Rep. Moldova, subiect de discuție între Kamala Harris și Klaus Iohannis

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele Klaus Iohannis au discutat, vineri, despre sprijinul de care are nevoie Republica Moldova, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Rep. Moldova, subiect de discuție între Kamala Harris și Klaus Iohannis
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2022   •   17:22

„Am discutat și despre sprijinul atât de necesar pe care trebuie să îl acordăm Republicii Moldova.

Situația în care se află țara vecină este unică, din punctul de vedere al numărului foarte mare de refugiați raportat la cel al populației”, a declarat Klaus Iohannis.

El precizează că această presiune se suprapune pe dificultățile de ordin economic sau energetic cărora Republica Moldova este nevoită să le facă față.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, se află, vineri, în România. Ea a fost primită la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. 

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele României, Klaus Iohannis, declaraţii live, la Palatul Cotroceni

"NATO va acționa fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv a României. Este un scenariu pe care cu toții dorim să-l evităm, dar noi, ca aliați, nu vom ceda niciun milimetru în ceea ce privește respectarea angajamentelor care ne leagă.

Am mulţumit pentru aceste garanții de securitate de nezdruncinat aşa cum societatea noastră nu a mai beneficiat acum în istoria noastră şi datorită cărora fiecare cetăţean al României poate să fie liniștit fără grijă pentru siguranţa sa şi a familiei sale.

Am transmis că la rândul său România înţelege că securitatea începe acasă, iar în acest sens am luat recent creșterea cheltuielilor de apărare de la 2% cât este acuma la  2.5% fapt apreciat de partea americană", a spus Klaus Iohannis. 

Kamala Harris, mesaj puternic pentru România

"Aş vrea să mulțumesc poporului român din partea SUA. Sub conducerea preşedintelui Iohannis, România a fost extraordinară prin generozitatea şi curajul pe care l-a arătat în acest moment. 

Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt în România să reîntăresc acest angajament şi să mulțumesc poporului român.

Puterea AlianţeI noastre este acum mai mare decât oricând şi puterea Alianței noastre include angajamentul nostru să respectăm, să apărăm principiile noastre şi integritatea teritorială a țarilor independente, în acest caz Ucraina.

Este clar că tot ce trebuie să facem ca răspuns la războiul lui Putin inclusiv să fim aliați în cadrul NATO", a spus vicepreşedintele SUA Kamala Harris. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close