Prezent la B1 TV, Videanu a caracterizat în termeni plastici relaţia Băsescu versus PDL: ?Atunci când te bate tatăl suporţi mai uşor, când te bate vecinul te superi mai tare".
El a arătat că liderii democrat-liberali nu au fost suprinşi de intervenţia şefului statului în treburile interne ale partidului de guvernământ, deoarece nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.
?Nu este prima dată în istoria PDL când preşedintele Băsescua ieşit public şi a spus ceea ce nu îi convine. Nu e prima dată. E vorbă la noi, când te bate tatăl suporţi mai uşor, când te bate vecinul, te superi mai tare. Ceea ce eu condamn este atitudinea unor colegi de-ai mei, care, după ce s-au luat această decizie, imediat după ieşirea preşedintelui, au spus invers. Nu m-am pronunţat niciodată nici în structurile partidului, pe această temă, tocmai pentru că sunt prim-vicepreşedinte. La PDL deciziile nu se iau în găşti. Pentru că suntem un partid care are personalităţi? a declarat Videanu, arătând că nu este de acord cu agăţarea sintagmei ?bolşevizare? de modul de lucru al PDL.
?Eu nu sunt de acord cu preşedintele. Legat de bolşevizarea PDL nu sunt deloc de acord şi am argumentele mele. Sigur, sunt şi argumente în favoarea a ceea ce a spus domnul preşedinte cum că un primvicpreşedinte este mult mai legitim ales de o structură a partidului decât ales ca un automatism, ca un mecanism în interiorul partidului. PDL e un partid însă foarte mare, 40% aproape, ca reprezentare în Parlament şi ca intenţie de vot, care nu se gestionează uşor. Sunt foarte mulţi parlamentari, foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene. Şi atunci e foarte importantă structura de conducerea a partidului care, în situaţia în care ar fi mai multe moţiuni în interiorul partidului este normal ca preşedintele care este iniţiatorul acelei moţiuni să aibă un grup de susţinere din interiorul căruia să se poată desprinde conducerea. O echipă de patru-cinci, patru prim-vicepreşedinţi şi un secretar general. Aceasta nu înseamnă că se substituie structurilor instituţionale ale partidului. Rămâne Biroul Permanent Naţional, Colegiul Director, Consiliul Naţional de Coordonare. Niciodată în interiorul PDL, nici pe vremea domnului Băsescu, nici pe vremea liderului actual, domnul preşedinte Boc, deciziile nu s-au luat de un număr restrâns de oameni, ci în BPN, care are aproape 40 de inşi în momentul de faţă. În interiorul BPN fiecare are vot, singurul care are dreptul să ia anumite decizii în plus, este preşedintele? a explicat prim-vicepreşedintele.
Videanu este însă de acord că alegerea celor mai importante funcţii din partid în bloc în baza unei moţiuni nu este soluţia mai fericită, deşi există argumente în favoarea sa.
?Sigur, unde pot să îi dau dreptate preşedintelui, este că în situaţia în care este o singură moţiune, care este situaţia de astăzi. Sigur am putea discuta posibilitatea alegerii prin vor direct, dar în condiţia de normalitate a unei competiţii interne a unui partid, existenţa a două - trei moţiuni nu este nici un fel de problemă?, a mai arătat Videanu.
Cu doar câteva ore înainte de intervenţia la B1 Tv, ministrul Economiei susţinea, la videochatul Gândul, că nu este remaniabil, dată fiind contribuţia ministerului său la stoparea căderii economice, dar îşi turna cenuşă în cap pentru episodul promovorii logodnicului Elenei Băsescu într-un post diplomatic la Paris şi pentru efectele negative de imagine resimţite de familia prezidenţială în urma acestui incident.
?A fost o eroare pe care mi-o asum. Ăla e un post vacant temporar, pe care el a dat examen. Dacă persoana care este în concediu de maternitate se întoarce în două luni, postul nu mai există. Sub aspect legal, n-am greşit nici cu o centimă. Moral, în schimb, recunosc că am greşit. Nu trebuia să accept participarea la acest concurs, dar reţineţi că n-a existat nicio numire. După ce a apărut, (Băsescu ? n.r.) şi-a manifestat dezamăgirea legată de conexiunea care s-a făcut între dl. Ionescu şi familia domniei sale. A fost nemulţumit?, a recunoscut Videanu.
Antena3.ro