Antena 3 CNN Politică "Regele parcurilor" face afaceri ilegale

"Regele parcurilor" face afaceri ilegale

"Regele parcurilor" face afaceri ilegale
05 Mar 2007   •   09:56

?Jurnalul Naţional? continuă seria dezvăluirilor legate de afacerile directorului Administraţiei Lacuri şi Parcuri din primăria Capitalei, Virgil Cârstea. Ziariştii au descoperit faptul că toate contractele încheiate de Cârstea sunt ilegale, informaţii confirmate şi de viceprimarul capitalei, Ludovic Orban. Acesta susţine că toate contractele încheiate de Administraţia Lacuri şi Parcuri sunt ilegale pentru că nu au fost aprobate de consilierii generali. Ziariştiii de la ?Jurnalul Naţional? au descoperit în urma anchetelor pe care le-au făcut că regele parcurilor, Virgil Cârstea a făcut asocieri în participaţiune fără a avea acest drept. Conform legii, Cârstea putea face doar concesionări, dar şi acestea numai în baza unor licitaţii şi a aprobării Consiliului General.

În urma unui control dispus de primarul Capitalei, s-a descoperit că atribuirea Expo-Flora din Herăstrău a fost făcută ilegal fără licitaţie, dar şi că asocierea făcută de administraţie nu a fost în avantajul bucureştenilor şi al banului public.

Confirmarea a venit şi din partea viceprimarului general, Ludovic Orban, care a declarat ?Jurnalului Naţional? că toate contractele de asociere încheiate sunt ilegale, pentru că nu au fost aprobate de consilierii generali cu două treimi din numărul total. De altfel, ?Jurnalul Naţional? a publicat o serie de anchete care se referă la închirierea pe 20 de ani a pavilionului Expo Flora unei firme fantomă, cu o chirie de cinci ori mai mică decât preţul pieţei.

Deşi Virgil Cirstea susţinea că patronul este un necunoscut, ?Jurnalul Naţional? a demonstrat că firma este o verigă importantă a unui sistem de off-shor-uri care au beneficiat chiar de contracte de zeci de milioane de euro de la Primaria Capitalei. Tot în Herăstrău, 1.500 de metri pătraţi şi două imobile au fost date pe nimic de Virgil Cârstea nepotului său, Mihai Ancuţa.

?Jurnalul Naţional? a dezvăluit totodată că în Cişmigiu, un restaurant de lângă patinoarul municipalităţii se extinde pe spaţiul verde. Nu în ultimul rând, jurnaliştii au descoperit că ştrandul Moghioroş şi un spaţiu din Herăstrău au fost acordate, tot ilegal, unei firme ai carei actionari sunt partenerul de afaceri al familiei Udrea - Cocoş şi fiica lui Dumitru Bucşaru, omul de afaceri pentru care Traian Băsescu a intervenit la Ministerul Transporturilor.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close