Pe de altă parte, viceprimarul Mircea Raicu susţine că bugetul votat de CGMB permite bucureştenilor să nu plătească în plus pentru căldură şi transport public. "Dacă am fi votat bugetul propus de Oprescu bucureştenii ar fi plătit o gigacalorie la preţul de 327 de lei şi un bilet de autobuz la 2 lei în loc de 1,3 lei", a spus acesta, explicând că în momentul de faţă, cheltuielile prioritare sunt cele legate de funcţionarea oraşului, respectiv asigurarea transportului, furnizarea căldurii şi a apei.
Astfel, pentru RADET se vor aloca din bugetul local 15 milioane de lei şi alte 37 de milioane de lei de la Guvern, iar pentru RATB 25 de milioane de lei din bugetul local, astfel ca până la sfârşitul lui decembrie să nu existe probleme de majorare a preţului la furnizarea energiei termice sau pentru transport, a spus viceprimarul. Banii necesari au fost luaţi de la unele investiţii în curs, precum Pasajul de la Şerban Vodă şi diametrala Buzeşti-Berzei.
Raicu a subliniat că era un minus de 40 de milioane de lei în ceea ce priveşte fondurile RADET şi l-a acuzat pe Sorin Oprescu că "nu plăteşte subvenţia pe care a promis că o va plăti bucureştenilor".
Consilierii municipali au aprobat luni seară, cu 28 de voturi "pentru", proiectul de rectificare negativă a bugetului Capitalei pe 2011 cu 207.500.000 de lei, cele mai câştigate fiind RADET şi RATB cărora li s-au alocat bani, în detrimentul unor investiţii.
Mircea Raicu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că rectificarea în minus propusă de Oprescu înseamnă de fapt tăierea bugetului mai ales în zona serviciilor publice - căldură şi transport, iar Oprescu doreşte să împrumute 800 milioane de euro.
"Oprescu este asemenea socialiştilor din Grecia: s-a obişnuit să trăiască pe datorie. El nu este în stare să producă nimic. Nu a adus niciun fel de fonduri la bugetul local, dar cere din altă parte sau să se împrumute", a adăugat Mircea Raicu, arătând că Sorin Oprescu a reuşit să atragă doar 0,05% din fondurile europene.