Antena 3 CNN Politică Reconciliere PSD-PC. Candidatul pentru Colegiul 19, susţinut şi de social-democraţi

Reconciliere PSD-PC. Candidatul pentru Colegiul 19, susţinut şi de social-democraţi

Reconciliere PSD-PC. Candidatul pentru Colegiul 19, susţinut şi de social-democraţi
22 Mar 2010   •   11:02

PSD s-a înţeles cu PC să susţină candidatul conservatorilor, Liliana Mincă pentru locul de deputat din Colegiul 19 al Capitalei. În paralel, Victor Ponta şi omologul său, Daniel Coinstatin au mai convenit ca cele două formaţiuni să aibă un candidat comun pentru primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, vacantată după arestarea lui Mircea Gutău, edil PDL. La nivel parlamentar, PC a acceptat ca unicul lor europarlamentar, Sabin Cutaş să rămână în grupul socialiştilor europenei alături de reprezentanţii PSD, în ciuda faptului că se primise o ofertă din partea conservatorilor europeni. În viitorul apropiat cele două formaţiuni politice vor face o analiză a rezultatelor colaborării de până acum, pe fondul nemulţumirilor exprimate în teritoriu cu privire al această alianţă, formulate în special de liderii judeţeni conservatori.
?Am reconfirmat decizia PSD de a sprijini candidatura la Colegiul 19 la Bucureşti a doamnei Mincă din partea PC, dar de fapt din partea Alianţei PSD-PC cu atât mai mult cu cât este un candidat sprijinit şi de PNL. Am avut o discuţie de principiu de a susţine aceeaşi persoană la funcţia de primar la Râmnicu Vâlcea, în persoana domnului Remus Grigorescu? a anunţat Ponta, după întrunirea cu Daniel Constantin.

Preşedintele PC a declarat,la rândul său, că a acceptat, de principiu, ca PC să îl susţină pe candidatul social-democrat la primăria Râmnicu Vâlcea, Remus Grigorescu, o decizie oficială urmând a fi luată în Biroul Politic al PC.

Constantin a adăugat că PC va propune o întâlnire şi cu conducerea PNL, pentru a obţine şi sprijinul liberalilor pentru Mincă.

Constantin a mai precizat că europarlamentarul PC Sabin Cutaş va continua să activeze în grupul socialist din Parlamentul European, deşi PC a primit o propunere de afiliere din partea Partidului Conservator din PE. Apartenenţa lui Cutaş la grupul socialist din PE va continua cât timp va fi în vigoare acordul dintre PSD şi PC pentru Parlamentul European.

Ca un semn de reconciliere şi de revenire a relaţiilor răcite dintre cele două formţiuni la o stare mai firească, Ponta a anunţat că, din cele cinci locuri din Comisia pentru revizuirea Constituţiei care revin PSD, unul va fi ocupat de un parlamentar PC "cu experienţă juridică".

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close