Antena 3 CNN Politică Reacția PSD după ce Cîțu nu a majorat pensiile. Budăi: "Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie"

Reacția PSD după ce Cîțu nu a majorat pensiile. Budăi: "Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie"

PSD reacționează dur după ce Guvernul Orban nu a majorat pensiile cu 40%. Fostul ministru al Muncii susține că Guvernul avea banii necesari, dacă nu fura în pandemie.

Reacția PSD după ce Cîțu nu a majorat pensiile. Budăi: "Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie"
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    16 Aug 2020   •   12:30

Declarațiile fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, după ce Guvernul nu a majorat pendiile.  

„Alocațiile copiilor nu au fost dublate deși premierul ne asigura în primăvară că acest lucru se va întâmpla de la 1 august. Acum nu se mai măresc nici măcar de la 1 august dar minte de la începutul anului 2020, așa cum prevedea leagea. Guvernul Orban nu are de gând să măresca nici valoarea punctului de pensie de la 1 septembrie deși același premier dezertor Cîțu ne asigura că banii au fost prevăzuți în buget. Păi dacă au fost prevăzuțu sunt sau nu sunt bani domnule Cîțu?”

„Când ați mințit? Atunci sau acum? Din punctul meu de vedere și atunci și acum. Despre salariile din învățământ cred că ar trebui să ne întristăm cu toții deoarece dascălii noștri nu vor primi majorările legale de la 1 septembrie 2020.  Și da, aveau bani!”, a declarat fostul ministru al Muncii. 

Budăi: „Aveau bani dacă nu furau în pandemie. Aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin” 

Fostul ministru susține și că Guvernul Orban ar fi avut măsuri clare pentru gestionarea mediului de afaceri pe perioada pandemiei: „Aveau bani dacă implementau măsuri clare pentru sprijinirea mediul de afeceri românesc, astfel încât economia romnească să nu aibă o cădere așa abrupta. Și da, aveau bani dacă nu furau fără limite în pandemie. Și da, aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin, firme care sunt asiguratoare de credite comerciale. Au bani pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă. Și mediul privat este dezamăgit de prestația Guvernului Orban. Inspecția muncii, transmite mass media în scris drept răspunsuri la solicitări că s-au pierdut peste 880.000 de locuri de muncă dar premierul Orban susține că ar fi 7.000 de  locuri de muncă în plus”, a mai spus Marius Budăi.  

Reacția PSD după ce Cîțu nu a dar 40% la pensii. Budăi: Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie

×
Subiecte în articol: PSD Marius Budăi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close