Antena 3 CNN Politică Reacţia partidelor la decizia lui Băsescu, în cazul Legii retrocedării imobilelor

Reacţia partidelor la decizia lui Băsescu, în cazul Legii retrocedării imobilelor

Reacţia partidelor la decizia lui Băsescu, în cazul Legii retrocedării imobilelor
18 Iul 2008   •   17:48

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, vineri, Parlamentului, pentru reexaminare, Legea retrocedării imobilelor. Băsescu susţine că Legea nu corespunde Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi nu prezintă soluţii pentru situaţii tranzitorii. Şeful statului a făcut un apel la partidele reprezentate în Parlamentul de la Bucureşti să îşi "reanalizeze poziţia pentru a nu fi părtaşe la o renaţionalizare, la 18 ani de la Revoluţie".

În urma acestor declaraţii, clasa politică a reacţionat la decizia preşedintelui Traian Băsescu de a trimite pentru reexaminare Legea retrocedării imobilelor. Social-democraţii, prin vocea lui Cristian Diaconescu, sunt de părere că actuala legislaţie nu garantează apărarea dreptului la proprietate.

Cristian Diaconescu, PSD


Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş s-a declarat revoltat de modul în care s-au făcut retrocedările şi a afirmat că legea retrimisă parlamentului încerca să repare un rău.

Lucian Bolcaş, PRM


Singurii care au fost de acord cu acţiunea preşedintelui Băsescu, spunând că retrocedările trebuie să continuie, au fost liberalii.

Puiu Haşotti, PNL


Şi partidul democrat liberal a avut o reacţie la declaraţiile preşedintelui. Liderul Emil Boc spune că "va trebui să se găsească un echilibru între respectarea prevederilor constituţionale cu privire la dreptul de proprietate şi necesitatea prevenirii abuzurilor legate de menţinerea la nesfârşit a procesului de retrocedare a proprietăţilor, proces ce creează numeroase probleme chiriaşilor de bună credinţă şi autorităţilor locale. O parte din parlamentarii PD-L care au votat această lege au avut în vedere această problemă legată de aplicarea practică".

Emil Boc, PD-L


Decizia lui Traian Băsescu a fost criticată cel mai dur de către preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. ?Legea pe care Camera Deputaţilor a adoptat-o vine să rezolve probleme dureroase pentru mulţi dintre cetăţenii acestei ţări. Sunt oameni care şi-au pus speranţa în promulgarea acestei legi. Prin decizia sa Traian Băsescu nu face decât să susţină mafia imobiliară din România. În timp ce oamenilor de bună credinţă le sunt năruite speranţele, planurile mafiei imobiliare primesc ajutor de la cel mai înalt nivel. Preşedintele trebuie să îşi asume întreaga răspundere pentru situaţie. Ce legitimitate are Traian Băsescu să vorbească de lupta împotriva corupţiei, când tocmai prin decizia sa încurajează corupţia în administraţia locală?", se mai arată în comunicatul Partidului Conservator.

Dan Voiculescu, PC


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close