Antena 3 CNN Politică Războiul Băsescu-Tăriceanu e un joc pe ture

Războiul Băsescu-Tăriceanu e un joc pe ture

1 minut de citit Publicat la 23:47 29 Ian 2007 Modificat la 23:47 29 Ian 2007
Războiul Băsescu-Tăriceanu e un joc pe ture
?Până la urmă, sistemul construit de PSD nici nu era chiar aşa de rău?. Afirmaţia îi aparţine fostului premier Adrian Năstase, care a explicat că ?sistemul ticăloşit mai curând funcţionează acum, decât înainte de alegeri?. ?Alianţa a fost o cârdăşie, o înţelegere care să ducă la câştigarea puterii, dar care nu a avut nimic de oferit după?, a declarat social-democratul, anticipând până şi următoarea mutare în războiul pornit între palate: ?urmează la mutare Tăriceanu, care poate că va anunţa amânarea alegerilor europarlamentare pentru toamnă?.

În ceea ce priveşte demersul PSD de a-l suspenda din funcţie pe Traian Băsescu, ?formula preşedinte-jucător? se pare că i-a fost fatală preşedintelui. Năstase a ţinut să facă şi o paralelă cu situaţia din Israel: ?în Israel s-a cerut suspendarea preşedintelui pentru că ar fi violat o secretară, în România se cere suspendarea preşedintelui pentru că ar fi violat Constituţia?. S-au acumulat o seamă de atitudini pentru care preşedintele trebuie să dea seama, este de părere social-democratul.

Un alt subiect controversat care a ocupat paginile principalelor jurnale a fost scoaterea la licitaţie a 4 tablouri din deja celebra sa colecţie. ?Am vrut să scot o legendă?, a explicat Năstase, agasat de exagerările mult prea mari pe această temă. Fostul premier a dezvăluit chiar şi la cât se ridică evaluarea făcută de experţi la unul dintre tablouri pe care le scoate şa licitaţie: 16.000 de RON. Ori s-au vehiculat sume mult mai mari, spune Năstase în apărarea sa.

Relaţiile României cu Rusia ar trebui privite ca o prioritate, unul dintre motivele cele mai importante pentru această reconfigurare relaţională fiind potenţialul energetic extraordinar pe care îl are. Invitat în cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei?, fostul premier Adrian Năstase a declarat că România ar trebui să sublinieze punctele forte ale Rusiei şi nu ?să-i tratăm pe un fond de suficienţă?, aşa cum facem în acest moment. România are nevoie de lideri care să se bată pentru interesele noastre dar nu în interiorul graniţelor, ci afară, acolo unde interesele sunt extrem de mari.

Raluca Pantazi

×
x close