Antena 3 CNN Politică Război în PSD, între Geoană şi Iliescu

Război în PSD, între Geoană şi Iliescu

Război în PSD, între Geoană şi Iliescu
04 Oct 2007   •   21:10

Un adevărat război a izbucnit în PSD, după eşecul moţiunii de cenzură. Preşedintele Mircea Geoană şi preşedintele de onoare Ion Iliescu au lăsat la o parte amabilităţile şi s-au contrat în mesaje dure, după ce Mircea Geoană a anunţat retragerea sprijinului politic pentru patru parlamentari care au făcut declaraţii anti-moţiune. Cei patru riscă să fie excluşi din partid. Şi Ion Iliescu a recunoscut deschis că a votat împotriva moţiunii, dar social-democraţii nu au decis nicio sancţiune în cazul preşedintelui de onoare.

Vicepreşedintele Ilie Sârbu a fost singurul care a spus că şi Ion Iliescu poate rămâne fără sprijin politic din partea PSD. Declaraţia a fost făcută la Antena 3, în emisiunea Prima Ediţie. ?Va trebui ca şi domnul Iliescu să înţeleagă că nu face parte din suprastructura PSD, dintr-o conducere din turn care dă ordine?, a mai afirmat Ilie Sârbu, în direct la Antena 3.

Ion Iliescu l-a criticat pe actualul lider al PSD pentru declaraţiile pe care Mircea Geoană le-a făcut după eşecul moţiunii de cenzură. ?Nu are autoritate morală să vorbească. Eu l-am facut ambasador (...) are tupeu să trimită o scrisoare în care mulţumeşte că a scapat ţara de cancer şi de Iliescu?, a declarat fostul preşedinte.

Liderul PSD, Mircea Geoană nu a rămas dator. El a spus că lui Iliescu ar trebui să îi fie ruşine de aplauzele primite de la PNL la votarea moţiunii.

Preşedintele de onoare al PSD a declarat, vineri, la Constanţa, că mentalitatea de la vârful conducerii PSD este una ?primitivă? şi aparţine unor persoane care nu ştiu ce este politica deoarece nu au fost prezente în bătăliile pentru democraţia post-revoluţionară. 

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close