Antena 3 CNN Politică Război în PDL. Cezar Preda acuză un secretar de stat că favorizează clientela politică

Război în PDL. Cezar Preda acuză un secretar de stat că favorizează clientela politică

Război în PDL. Cezar Preda acuză un secretar de stat că favorizează clientela politică
14 Iun 2010   •   09:18

Modificarea şi completarea unor legi încinge spiritele în interiorul partidului democrat. Jurnalul Naţional dezvăluie că Cezar Preda i-a atras atenţia premierului Boc că Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a trimis Parlamentului un proiect de lege care reprezintă interesele personale ale clientelei politice din instituţiile statului. 

Acuzaţiile au fost făcute de deputatul PDL, Cezar Preda, într-o scrisoare adresată premierului, Emil Boc şi se referă la proiectul de lege care modifică regulamentele de funcţionare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Toate aceste instituţii sunt recunoscute pentru veniturile de mii de euro pe care le încasează angajaţii.

În scrisoare, Cezar Preda îl acuză pe Bogdan Drăgoi, apropiat al lui Adriean Videanu, că ?în calitate de membru al Executivului s-a folosit de autoritatea semnăturii primului-ministru pentru a susţine şi promova în Parlament, cu o grabă şi discreţie alarmante, interesele şi afacerile clientelei politice".

Deputatul PDL mai susţine că proiectul de lege, în forma actuală, nu conţine niciuna dintre prevederile FMI cu privire la alinierea gradului de independenţă şi autonomie financiară a autorităţilor de reglementare, supraveghere şi control din sectoarele financiare, la cele ale Băncii Naţionale a României. Nici măcar nu transpune în practică vreuna dintre condiţionările impuse de Banca mondială sau de alt organism internaţional. Cezar Preda mai spune că modificarea regulamentelor instituţiilor respective nu a constituit vreo urgenţă pentru acordarea împrumuturilor acordate României, aşa cum a susţinut Bogdan Drăgoi.

În scrisoarea trimisă premierului, deputatul PDL spune că aceste modificări nu au decât rolul de a scoate instituţiile respective de sub controlul Parlamentului şi de a le oferi putere de decizie deplină asupra domeniilor şi pieţelor reglementate.

Antena 3

Foto: Intact Images

×
Subiecte în articol: cezar preda bogdan dragoi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close