Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan și Daniel Buda au fost aleși vicepreședinți în Comisia pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Agricultură din PE

Rareș Bogdan și Daniel Buda au fost aleși vicepreședinți în Comisia pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Agricultură din PE

rares bogdan fb
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Foto: Facebook/Rareș Bogdan
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   16:25

Șase eurodeputaţi români vor fi vicepreşedinţi în diverse comisii de specialitate ale Parlamentului European. Printre aceștia se numără și europarlamentarii PNL Rareș Bogdan și Daniel Buda. De asemenea, Dan Motreanu a fost ales vice-coordonatorul Grupului PPE în Comisia pentru dezvoltare regională.

„Am fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European, mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată! Cea mai prestigioasă comisie a Parlamentului European reunește foști șefi de stat și de guvern, foști miniștri de externe, comisari europeni, foști jurnaliști de top și personalități ale vieții academice și culturale din țări UE. Consider că prezența în AFET la nivel de reprezentare și coordonare este un succes major pentru ROMANIA mai ales în actualul context geopolitic - să ne gândim la Ucraina, care duce un război de apărare a cetățenilor săi, dar și a întregii Uniuni Europene, să ne gândim la procesul de extindere, unde îi vrem alături, în Casa Comună Europeană, atât pe ucraineni și georgieni, dar mai ales pe frații noștri români din Republica Moldova, să ne gândim la conflictul din Orientul Mijlociu și situația tot mai complicata din Balcani”, a scris europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, pe Facebook.

„Vom aborda cu curaj dosarele fierbinți care implică nu doar interesele Uniunii Europene, dar și de apărare a valorilor democratice pe acest glob tot mai frământat! Prioritatea mea absolută este situația din Republica Moldova, care face față greu șantajului ticalos al Federației Ruse și războiului informațional care se extinde”, a mai scris Rareș Bogdan.

Șase europarlamentari români vor fi vicepreşedinţi în diverse comisii de specialitate ale Parlamentului European: Rareş Bogdan (PPE) în Comisia de afaceri externe (AFET), Iuliu Winkler (PPE) în Comisia pentru comerţ internaţional (INTA), Daniel Buda (PPE) în Comisia de agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI), Maria Grapini (S&D) în Comisia de piaţă internă şi protecţia consumatorului (IMCO), Cristian Terheş (ECR) şi Claudiu Manda (S&D) în Comisia de control bugetar (BUDG).

Al patrulea post de vicepreşedinte în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) şi în Comisia de control bugetar (BUDG) va fi ales în reuniuni viitoare.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close