În vedere rezolvării acestei probleme, Raluca Turcan susține că are în vedere vedere asigurarea asistenților sociali profesioniști în comunități, dezvoltarea de servicii integrate de calitate pentru vârstnici și regândirea ajutorului social acordat de stat pentru persoanele vârstnice care nu beneficiază de un drept de pensie și/sau nu au venituri din alte surse.
În urma cartografierii grupurilor vulnerabile, realizată în acest an, a reieșit că persoanele peste 65 de ani constituie principala categorie de persoane supuse riscului de sărăcie și excluziune socială (31,16%), după cum a precizat ministrul Muncii.
Conform Ralucăi Turcan, doar 1,3% din persoanele de peste 65 de ani din România au beneficiat de servicii sociale în anii trecuți, iar în foarte multe comunități vârstnicii au acces foarte redus la servicii de îngrijire personală la domiciliu sau la servicii de zi în proximitatea locuinței.
În peste 70% din orașe și comune nu există o evidență e persoanelor în dificultate
"Mai mult, în peste 70% din orașe și comune nu exista nicio evidență a persoanelor vârstnice aflate în dificultate.
Peste 90% nu aveau niciun personal angajat în serviciile sociale destinate asistării persoanelor vârstnice. Schimbarea de abordare în asistența socială este urgentă și absolut necesară, dacă vrem să oferim un ajutor real vârstnicilor aflați în nevoie", susține Raluca Turcan, potrivit Mediafax.