Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, după circul făcut de Șoșoacă în PE: Trebuie schimbat regulamentul și în Parlamentul României

Raluca Turcan, după circul făcut de Șoșoacă în PE: Trebuie schimbat regulamentul și în Parlamentul României

raluca turcan
Sursa foto: Facebook | Raluca Turcan
19 Iul 2024   •   15:25

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a cerut, după scandalul provocat, joi, în Parlamentul European, de către Diana Șoșoacă, să fie modificat și regulamentul Camerei Deputaților și Senatului, astfel încât cei care provoacă incidente să poată fi dați afară din sala de ședințe. 

”Decizia Parlamentului European de evacuare a unui europarlamentar care face scandal în plen este un exemplu de bune practici și pentru Parlamentul României. Așa trebuie reacționat la ieșiri în decor precum cea de ieri a doamnei Șoșoacă. Este nevoie de schimbarea regulamentului Camerei Deputaților și Senatului pentru a sancționa și elimina aceste scene care decredibilizează și Parlamentul României.

Europarlamentul Diana Șoșoacă nu s-a făcut pe sine de râs în PE, ci a făcut de râs România și a adus o pată pe obrazul poporului român. Credeți că un simplu cetățean spaniol sau german care citește știrile cu doamna Șoșoacă se gândește că nu e reprezentativă pentru România? Din păcate, generalizările sunt facile în ziua de azi și alți cetățeni europeni pot ajunge la concluzia eronată că da, dna Șoșoacă e reprezentativă pentru poporul român.

Episodul de ieri poate fi și o lecție pentru alegerile viitoare: populiștii și extremiștii nu reprezintă interesele României, ci interesele lor obscure, iar dna Șoșoacă, AUR, alți exponenți ai extremismului nu fac altceva decât să aducă deservicii grave României. Și-au dat arama pe față încă din primele zile de mandat în PE, oare la câte astfel de episoade vom asista în următorii 5 ani?!”, a spus Raluca Turcan. 

Europarlamentarul SOS România, Diana Șoșoacă, a stârnit din nou controverse după ce a apărut joi cu botniță în Parlamentul European și a urlat că au fost uciși oameni în România. A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza COVID-19 şi pe care l-a prezentat şi în plenul Parlamentului de la Bucureşti. Când cineva a încercat să-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

La scurt timp, ea a fost scoasă din sală cu forța.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close