Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Anticipez o perioadă foarte tensionată între PNL și PSD. În teritoriu, adversitatea e și mai puternică

Raluca Turcan: Anticipez o perioadă foarte tensionată între PNL și PSD. În teritoriu, adversitatea e și mai puternică

raluca turcan
Raluca Turcan. Foto: Antena 3 CNN
de Ioana Coman    |    02 Sep 2024   •   21:33

Raluca Turcan a afirmat luni seara, la Antena 3 CNN, că de la 1 la 10, intensitatea conflictului dintre dintre PNL și PSD este „în jur de 6”, dar că anticipează o perioadă „foarte tensionată”.

Turcan a fost întrebată de jurnalistul Radu Tudor care este intensitatea conflictului dintre dintre PNL și PSD în acest moment, pe o scară de la 1 la 10.

„Aș spune undeva în jur de 6 intensitate, anticipez o perioadă foarte tensioanată cu cât se apropie alegerile pentru că PNL și PSD sunt cele mai mari partide din România și, evident, au prima șansă să ducă și candidații la președinție în turul doi, iar dacă lucrul ăsta se întâmplă, finala prezidențială va fi între PSD și PNL, lucru care va tensiona, probabil, activul de partid și oamenii cu funcții”, a răspuns Raluca Turcan.

Ea a adăugat că tensiuni între cele două partide din Coaliția de guvernare există și la nivel național, dar în teriotriu ele sunt mult mai puternice.

„Tensiuni între PSD și PNL există. Eu sunt membru al Guvernului, iar din calitate de membru al Guvernului încercăm orice demers facem să fie centrat pe argumente. Dar în teritoriu, PSD și PNL au o adversitate mult mai puternică decât la nivel național”, a explicat Turcan.

Raluca Turcan a dat de înțeles că Marcel Ciolacu nu păstrează un echilibru între cele două partide de la guvernare și se comportă de parcă toate reformele sunt ale PSD.

„Raportându-ne la dialogul dintre Ciolacu și Ciucă, nu pot să nu observ, și cred că toată lumea observă, faptul că atunci când Ciucă a fost premier avea grijă să păstreze un echilibru, să sublinieze că nu e Guvern pe persoana fizică și ambele partide contribuie la proiecte. Acum, situația e profund debalansată și din nefericire și acolo unde sunt lucruri vădit făcute de PNL, riscă să fie trecute cu vedere sau să fie transformate. Ca fost ministru al Muncii nu pot să nu mă gândesc la pensii, pe partea de pensii, oricât de politicianist ai fi nu poți să ignori consistența prezenței PNL la reformă. Când am ajuns la minister, subiectul nu exista în PNRR”, a mai adăugat Turcan.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close