Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Blaga a cheltuit o ciocolată Ambasador, iar Oprescu o Eugenie, în această campanie

Radu Tudor: Blaga a cheltuit o ciocolată Ambasador, iar Oprescu o Eugenie, în această campanie

Radu Tudor: Blaga a cheltuit o ciocolată Ambasador, iar Oprescu o Eugenie, în această campanie
03 Iul 2008   •   22:07

?Vasile Blaga a cheltuit cam o ciocolată Ambasador, cu amestec omogen, iar Sorin Oprescu o Eugenie, în această campanie electorală. E interesant de văzut de unde?, a declarat analistul Radu Tudor, la emisiunea Sinteza Zilei de joi seară. Afirmaţia a fost făcută în contextul unui raport, realizat de Asociaţia ProDemocraţia, cu privire la banii cheltuiţi de principalii candidaţi de la alegerile locale.

?Am văzut sumele, dar nu există nicio lege care să ne spună cine a finanţat cei 15 miliarde (suma cheltuită de candidatul PD-L în campanie, n.red.). Nu văd nicio ruşine. Să spunem că astea sunt sumele în Bucureşti: 15 miliarde de lei vechi sau un milion de euro, nu cred că i-a dat Emil Boc din buzunar sau Elena Udrea?, a spus invitatul permanent al emisiunii, Ion Cristoiu, pe marginea aceluiaşi subiect.

?Aceşti bani ne atrag atenţia asupra faptului că România este în continuare condusă de politicieni, că ei sunt cei mai puternici oameni din România şi că forţa lor este uriaşă iar bătaia pentru acestă putere este enormă?, a declarat analistul politic Bogdan Teodorescu la Sinteza Zilei.

El a continuat subliniind că ?ne amăgim în continuare că sunt alţi oameni puternici însă cei mai puternici oameni din România sunt politicienii. Ca să ajungi în această zonă de mare putere costă extrem de mult pentru că linia pe care o tragi după tine (partidul, oamenii de afaceri, grupurile de interese) este extrem de adâncă şi extrem de vastă?, a spus analistul Bogdan Teodorescu.

?Dacă (n.red.- PD-L) aveau primar general şi consiliu erau liniştiţi patru ani, aşa sunt liniştiţi doar şase luni deoarece dacă în toamnă se pierd alegerile este foarte posibil ca cei patru oameni de la Gigi Becali să se alieze în altă majoritate şi, brusc, să nu mai aibă majoritate şi nici primar?, a mai spus analistul politic Bogdan Teodorescu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Potrivit raportului Asociaţiei ProDemocraţia Vasile Blaga a cheltuit de opt ori mai mulţi bani decât Sorin Oprescu, pentru voturile bucureştenilor, în turul doi. Vasile Blaga a cheltuit 6,3 lei pentru un vot, în timp ce Sorin Oprescu a cheltuit 0,8 lei.

Acelaşi studiu arată că Blaga a ?tocat? în campanie peste 1.500.000 de lei, în timp ce Ludovic Orban a cheltuit de trei ori mai puţin, adică 525.000 de lei, iar Sorin Oprescu - puţin peste 260.000 de lei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close