Antena 3 CNN Politică Radu Mihaiu (USR) nu mai recunoaște că a pierdut alegerile la Sectorul 2. A mers în miez de noapte la Biroul Electoral unde se numără voturile

Radu Mihaiu (USR) nu mai recunoaște că a pierdut alegerile la Sectorul 2. A mers în miez de noapte la Biroul Electoral unde se numără voturile

După "modelul" Sectorului 1, avem o nouă contestare a numărării voturilor

445725788_810711820997174_2959792583119081623_n
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2024   •   23:48

Radu Mihaiu nu mai recunoaște că a pierdut alegerile şi a mers în miez de noapte la Biroul Electoral unde se numără voturile.

"Am venit aici sa cer renumărarea voturilor la o secție unde în dreptul meu pe procesul verbal au fost puse voturile unui alt candidat", a declarat, pentru Antena3.ro, candidatul USR.

Acesta susține ca ar fi vorba despre 333 de voturi care i-ar aparține și care ar mai scădea din diferența de 500 de voturi care îl despart de contracandidatul Hopinca, conform numărătorii paralele a partidelor.

Rareş Hopincă a ajuns şi el la lBiroul Electoral de sector, pentru a-l împiedica pe Mihaiu să facă presiuni în vederea anulării de voturi. Iniţial, Hopincă nici nu a fost lăsat să intre.

"Într-adevăr, actualul primar nu recunoaşte rezultatul votului şi am fost informaţi de către colegii din Biroul Electoral de sector, că pune presiune pe aceştia pentru anularea unor procese verbale, reluarea numărătorii în diferite secţii unde dânsul consideră că a pierdut şamd.

Lucruri absolut ilegale, motiv pentru care am considerat că trebuie să vin şi eu aici, tocmai pentru a mă asigura că nu se pune presiune asupra membrilor biroului electoral şi că procesul de numărare a voturilor şi de predare a sacilor se petrece în continuare transparent şi cât mai eficient posibil, pentru că sunt oameni care au peste 40 de ore de când fără să fi trecut pe acasă." a explicat Rareş Hopincă într-o intervenţie în direct la Sinteza Zilei

Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL, a obținut victoria la alegerile locale, adjudecându-și 43,53% din voturi. Radu Mihaiu, reprezentantul partidului ADU, s-a clasat pe locul doi cu 42,27%, conform datelor Autorității Electorale Permanente. 

 

×
Subiecte în articol: sectorul 2 Radu Mihaiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close