Radu Mazăre a demisionat de la Primăria Constanţa, pe care o conduce de 15 ani.
Mazăre declara, în luna martie, că se gândeşte foarte serios să demisioneze din funcţia de primar. Acesta spunea că s-a săturat să stea cu „geanta la uşă”.
„Sunt hotărât să renunţ, şi foarte, foarte curând. Nu îmi mai face plăcere, nu mai pot să-mi desfăşor activitatea şi nu mai vreau, m-am săturat să stau cu geanta la uşă”, a declarat Radu Mazăre, care a fost astăzi la arest pentru a-şi lua lucrurile rămase acolo.
Demisia a fost înaintată Consiliului Local şi Primăriei Constanţa de către Radu Mazăre, printr-o scrisoare olografă, fiind adusă la cunoştinţa prefectului judeţului, Constantin Ion.
În scrisoare, Radu Mazăre a explicat motivele demisiei, precizând că stresul chinul şi nedreptăţile la care a fost supus în ultima perioadă nu justifică dorinţa de a face bine oraşului, edilul transmiţând, în acelaşi timp, şi un mesaj către constănţeni.
"Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul meu şi datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea rebel sau nonconformist, toată priceperea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute, imi cer iertare în faţa tuturor. Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme, drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa. Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie. Începând de astăzi (n.r. - vineri) nu-mi mai doresc o viaţă publică politică", se arată în mesajul transmis de către Radu Mazăre, aflat, în prezent, în arestul Poliţiei Capitalei.
Radu Mazăre se află încă în arest preventiv dar magistraţii Instanţei Supreme au decis, tot vineri, că poate fi mutat în arest la domiciliu.
Decizia magistraţilor nu este definitivă, motiv pentru care ea poate fi contestată de procurorii anticorupţie.
Radu Mazăre este în Arestul Central din 2 aprilie, fiind acuzat că ar fi primit mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea de licitaţii.