Antena 3 CNN Politică Radu Hossu, singurul român decorat de Zelenski, candidează pentru șefia USR

Radu Hossu, singurul român decorat de Zelenski, candidează pentru șefia USR

New Project - 2024-06-16T162437.971
de Robert Kiss    |    16 Iun 2024   •   16:25

Radu Hossu, singurul român decorat de Zelenski pentru sprijinul acordat soldaților ucraineni în războiul cu Rusia, candidează pentru șefia partidului USR. „Am interesul să fiu președintele membrilor USR, nu cel susținut de "vedete" din USR”, a scris Hossu, duminică, într-o postare pe Facebook. 

Radu Hossu a devenit un influencer foarte cunoscut pe rețelele sociale după izbucnirea războiului din Ucraina. Acesta a strâns donații pentru  armata ucraineană și este colaboratorul voluntarilor români care luptă pe front. De altfel, Hossu a fost de mai multe ori pe linia frontului din estul Ucrainei. 

„Reacțiile la anunțarea candidaturii mele pentru președinția USR au fost extrem de multe, din toate mediile sociale. Lucru la care nu mă așteptam, sincer. Sunt covârșitor pozitive și niciuna nu vine de la vreun lider actual al USR. Asta înseamnă pe de-o parte că există o sete de autenticitate, de sinceritate și de asumare și pe de cealaltă că "greii" partidului sunt măcar un pic îngrijorați. Mai înseamnă și că autenticitatea și dialogul le limbajul cetățeanului a lipsit din USR. Am spus că vreau să întorc partidul cu fața la cetățeni. Asta nu se face ușor, dar se face cu inspirație și sinceritate. Oamenii văd și simt când liderii unui partid li se adresează din interes pentru a le rezolva problemele, nu din interes pentru a-și menține ei posturile”, a scris Hossu. 

Acesta spune ca va dizolva conducerile filialelor neperformante dacă va ajunge șeful USR.

„Am interesul să fiu președintele membrilor USR, nu cel susținut de "vedete" din USR. Președintele membrilor USR care investesc timp, energie și-și sacrifică bucăți din viața personală pentru crezul scris în denumirea partidului. Aceasta este doar una din măsurile pe care le voi lua dacă voi fi ales. Și nu e singura în care am încredere că va accelera partidul spre o creștere pe bază de performanță și respect față de electoratul lui. Mai urmează”, scrie Radu Hossu.

Elena Lasconi a anunțat, duminică, într-un mesaj publicat pe Facebook, că va candida la șefia USR. Totodată, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a transmis colegilor din partid că nu va mai candida, deși Cătălin Drulă spunea în urmă cu o săptămână că el pare cel mai potrivit pentru rolul de președinte al partidului.

Motivul invocat ar fi acela că nu a obținut încă cetățenia română, potrivit unor surse din partid, iar asta ar fi o vulnerabilitate pentru USR dacă ar câștiga competiția internă. 

La șefia partidului mai candidează alți patru membri: Gabriel Mugur Dumitrescu, Robert Andrei Amarandei, Vasile Dinca, Luiza Oancea. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close