Antena 3 CNN Politică PUSL strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite

PUSL strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite

BeFunky-collage - 2024-09-05T132311.299
de R.M.    |    05 Sep 2024   •   13:32

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) strânge semnături pentru inițiativa cetățenească privind confiscarea averilor dobândite în mod ilicit. Inițiativa, care a fost publicată în Monitorul Oficial, poate fi susținută inclusiv prin semnarea online, pe site-ul PUSL. Reprezentanții partidului merg prin oraș, pe biciclete, și împart fluturași cu codul QR.

„Această inițiativă reprezintă un pas esențial în direcția unei societăți mai drepte și mai corecte, în care averile obținute prin mijloace nelegale să fie recuperate în folosul comunității.

Invităm toți cetățenii să se alăture acestei cauze și să semneze pentru a susține inițiativa care poate aduce o schimbare reală în societatea noastră”,  transmit reprezentanții PUSL. 

De altfel, organizațiile PUSL din București și din țară au fost în mijlocul cetățenilor și au împărțit pliante cu un cod QR, care poate fi scanat de pe telefonul mobil și duce direct către formularul de susținere. 

PUSL a făcut apel la autoritățile statului să susțină această inițiativă, iar în acest sens au trimis scrisori deschise către președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, membrii Guvernului României și conducerile celor mai importante instituții, după ce inițiativa a intrat în circuitul legislativ, pentru ca voința cetățenilor să poată fi transpusă în lege. 

„PUSL susține ferm această inițiativă, considerând-o un instrument esențial pentru restabilirea încrederii în instituțiile statului și pentru promovarea echității sociale. De asemenea, partidul se implică activ în strângerea semnăturilor necesare pentru succesul acestei inițiative.

Acest demers cetățenesc reflectă dorința clară a populației pentru o Românie mai transparentă și responsabilă, fiind o reparație morală pentru toți românii cinstiți care și-au plătit taxele și impozitele corect. PUSL îi reprezintă cu Demnitate, Onoare și Curaj, susținând această cauză în interesul cetățenilor.

Considerăm că autoritățile statului au datoria de a sprijini acest demers și de a respecta voința cetățenilor prin adoptarea acestei inițiative.

Citește și

PUSL își exprimă deplina disponibilitate de a colabora cu toate autoritățile competente pentru a transforma această inițiativă într-o lege menită să servească interesul public”, arată PUSL într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: PUSL avere semnaturi
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close