Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Unde este cetăţeanul român în ecuaţia politică

Punctul de Întâlnire. Unde este cetăţeanul român în ecuaţia politică

1 minut de citit Publicat la 19:21 23 Feb 2014 Modificat la 19:21 23 Feb 2014
Punctul de Întâlnire. Unde este cetăţeanul român în ecuaţia politică
Foto: Agerpres
Emisiunea "Punctul de Întâlnire" de duminică seară a abordat cele mai recente tensiuni din USL şi a încercat să localizeze cetăţeanul român într-o ecuaţie care pare să nu aibă un rezultat bun. 
 
Invitaţii realizatorului Radu Tudor au fost academicianul Dinu C. Giurescu şi maestrul Mircea Diaconu.
 
Mircea Diaconu: Ne-am depărtat de cetăţean. El este strivit de stat
 
Maestrul Mircea Diaconu a explicat că PNL "face bine" şi îşi propune să plaseze cetăţeanul în mijlocul programului său.
 
"Se întâmplă bine. Se întâmplă normal. Chiar acum vin de la Deva. Trebuie să iei şi pulsul din când în când şi la Deva a fost important. Se întâmplă bine. Crin Antonescu astăzi şi-a bazat discursul pe un set de principii extrem de importante în raport cu cetăţeanul. Cetăţeanul este strivit de stat, comportamentul nostru, al guvernării, nu este calibrat exact. Mecanica guvernării se exprimă prin primari, autorităţi, dar nu are cetăţeanul în centru. PNL chiar asta vrea. Prin acest set de principii lansat astăzi, accelerăm subiectul liberalismului. Cetăţeanul este în centrul oricărui subiect. Dacă guvernezi pentru el, este bine."
 
Dinu C. Giurescu: Sunt dezamăgit. Îmi cer scuze faţă de cetăţeni
 
Academicianul Dinu C. Giurescu a explicat că a fost plecat câteva săptămâni şi când s-a întors şi a citit presa, a văzut că se desfăşoară un adevărat "balamuc". 
 
"Nu fac o critică nimănui, dar aşa cum se lucrează acum nu se poate. În Parlament parcă este o altă lume, cu alte reguli, principii, directive de partid şi aici este o altă lume, pe stradă. Eu sunt dezamăgit şi vreau să îmi cer de pe acum scuze faţă de cetăţeni. Să nu creadă că am vrut să îi înşel. Unde este eroare cea mare a celor care privesc la acest spectacol - oamenii sunt mult mai deştepţi decât credem noi. Spunem şi noi ce se spune, că nu se poate spune tot. Este o ruptură clară între ce am promis şi ce se întâmplă în realitate."
 

×
x close