Antena 3 CNN Politică Puiu Haşotti: Toţi parlamentarii USL sunt prezenţi la moţiunea de cenzură

Puiu Haşotti: Toţi parlamentarii USL sunt prezenţi la moţiunea de cenzură

Puiu Haşotti: Toţi parlamentarii USL sunt prezenţi la moţiunea de cenzură
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Apr 2012   •   09:55

Toţi cei 225 de parlamentari USL sunt prezenţi vineri la Parlament, pentru a vota moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă de opoziţie, a anunţat vineri liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, informează Agerpres.

"Absolut toţi, sută la sută, cel puţin cei pe care îi am eu în grupul liberal (sunt prezenţi - n.r.). S-au făcut eforturi foarte mari. (...) Sper din inimă să treacă, pentru că ceva mai rău decât un guvern PDL condus de Traian Băsescu nu poate fi", a spus acesta.

Senatorul PNL a menţionat că a venit din SUA şi parlamentarul Raymond Luca, ce trebuia să participe la nunta fiicei sale.

La ora 9.00, a început dezbaterea moţiunii depuse de USL, "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", care a fost deja citită luni în Parlament.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată de Parlament este nevoie de 231 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, care este de 460. În acest moment, opoziţia mai are nevoie de doar patru voturi, susţine preşedintele PSD, Victor Ponta.

În textul moţiunii care a fost citite luni în plenul reunit, parlamentarii opoziţiei reclamă că în doar două luni Guvernul Ungureanu a devenit "o ameninţare" la adresa românilor prin politicile pe care le susţine, motiv pentru care cer demiterea întregului Cabinet.

Parlamentarii opoziţiei mai susţin că Guvernul a cedat şantajului unor grupuri de interese privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importante fără dezbatere publică, fără transparenţă şi încălcând legea, că a cedat şantajului PDL alocând fonduri de la buget înainte de alegeri clientelei de partid şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul UMF Târgu Mureş.

Moţiunea face referire la anumite privatizări "din care câştigă doar clientela politică", cum ar fi acordurile petroliere de concesiune către compania americană Chevron, pentru explorare dezvoltare-exploatare a gazelor de şist în Dobrogea.


×
Subiecte în articol: Puiu Hasotti motiune de cenzura vota
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close