Antena 3 CNN Politică PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu măreşte pensiile la 1 octombrie

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu măreşte pensiile la 1 octombrie

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul nu măreşte pensiile la 1 octombrie
11 Sep 2008   •   13:34

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema majorării pensilor, că PSD solicită Guvernului devansarea termenului de creştere a pensiilor cu o lună faţă de cel stabilit de Executiv. Astfel, majorarea ar trebui să intre în vigoare de la 1 octombrie şi nu d ela 1 noiembrie cum stabilise iniţial Guvernul. Potrivit declaraţiilor lui Sârbu, asistâm la o erodare drastică a veniturilor pensionarilor, aceştia transformându-se între-o categorie vulnerabilă, aflată ?la mâna Guvernului?. ?Creşterea preţurilor la alimente şi servicii impun o creştere cu 20% , de la 1 octombrie, pentru recuperarea puterii de cumpărare a pensiilor.? a spus acesta.

El a menţionat că solicitarea PSD se bazează pe subvenţia de 400 milioane de euro prevăzută pentru majorarea pensiilor, înca de la începutul anului. ?Sunt bani care au fost prevăzuţi în buget. Nu suntem de acord ca Guvernul să îşi rezolve deficitele pe spinarea pensionarilor.? a declarat Sârbu.

Vicepreşedintele PSD a confirmat anunţul liderului Mircea geoană, potrivit căruia PSD va depune o moţiune de cenzură, dacă Executivul nu va face demersurile necesare pentru modificarea actului normativ privind creşterea pensiilor. Tot el a mai afirmat că din discuţiile purtate în Parlament, a observat o disponibilitate din partea PD-L de a vota moţiunea de cenzură.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close