Antena 3 CNN Politică PSD: "USR pune în pericol PNRR-ul României și pensiile românilor"

PSD: "USR pune în pericol PNRR-ul României și pensiile românilor"

PSD acuză USR, într-un comunicat de presă, că pune în pericol PNRR-ul României, dar şi pensiile românilor.

psd
PSD: "USR pune în pericol PNRR-ul României și pensiile românilor" Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2023   •   14:31

"​În disperarea de a face scandal cu orice preț pentru a-și întreține puținii adepți care i-au mai rămas, USR atacă la Curtea Constituțională o lege adoptată în Parlament, jalon în PNRR, care a fost discutată și agreată cu Comisia Europeană și care asigură o mai bună protecție a banilor din fondurile private de pensii.

​USR sabotează PNRR-ul României prin contestarea la Curtea Constituțională a acestei legi, care trebuia publicată în Monitorul Oficial pentru ca jalonul respectiv, aferent Cererii 2 de plată, să fie considerat îndeplinit.

​Legea, în formula adoptată, dă posibilitatea extinderii plasamentelor fondurilor private de pensii și în acțiuni cotate la bursă, într-o proporție de 1 până la 5% din valoarea totală a activelor fondului respectiv, atât în România, cât și în Uniunea Europeană. În mod  firesc este necesar un mai bun control al statului,  o mai accentuată verificare a administratorilor privați și garanții pentru prevenirea oricăror situații care ar afecta banii oamenilor.

​Toate aceste prevederi au fost validate de Comisia Europeană, iar Parlamentul le-a adoptat în forma finală a legii.

​USR sacrifică pensiile românilor în favoarea administratorilor de pensii, cărora nu vor să le reducă privilegiile.

​USR trebuie să iasă public și să spună de ce vor să blocheze PNRR pentru a proteja interesele private ale administratorilor de pensii și să afecteze pensiile private ale românilor", se arată în comunicatul PSD.

×
Subiecte în articol: PSD USR PNRR
Parteneri
x close