Antena 3 CNN Politică PSD susţine referendumul pentru uninominal

PSD susţine referendumul pentru uninominal

PSD susţine referendumul pentru uninominal
20 Iul 2007   •   21:19

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu exclude varianta organizării unui referendum pe tema votului uninominal dacă Parlamentul nu va reuşi să adopte o lege în acest sens. ?Dacă nu se va ajunge la un acord în Parlament în privinţa adoptării unui proiect de lege privitor la votul uninominal şi preşedintele Traian Băsescu va dori să facă un referendum, atunci noi îl vom susţine?, a declarat Mircea Geoană, vineri, la Piteşti. El a anunţat că PSD va propune convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului, la sfârşitul lunii august, înainte de încheierea vacanţei parlamentare, pentru luarea în dezbatere a problemei votului uninominal.

?PSD nu se va opune unui proiect degajat de Parlament dacă se va găsi o formulă de compromis?, a precizat Geoană. Mircea Geoană a reamintit că social-democraţii au propus un proiect de lege privind votul uninominal încă din 2005, reuşind să strângă peste un milion de semnături pentru susţinerea lui. ?Am propus un vot uninominal autentic, am propus ca toţi parlamentarii să fie aleşi direct de cetăţeni, dar proiectul a fost respins atunci de celelalte partide parlamentare?, a spus Geoană.

Preşedintele PSD a precizat că social-democraţii ar putea să fie de acord şi cu un alt proiect de lege pe tema votului uninominal. ?Dacă proiectul nostru nu obţine majoritatea, ne vom plia pe un proiect care ne mulţumeşte?, a afirmat Mircea Geoană.

CONTRE PSD-PD PE VOTUL UNINIMINAL:  

Rompres

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close