Antena 3 CNN Politică PSD şi PC au depus moţiunea simplă ?Stop degradării nivelului de trai?

PSD şi PC au depus moţiunea simplă ?Stop degradării nivelului de trai?

PSD şi PC au depus moţiunea simplă ?Stop degradării nivelului de trai?
20 Feb 2008   •   14:38

PSD şi PC au depus miercuri, la Biroul Permanent al Senatului, moţiunea simplă intitulată „Stop degradării nivelului de trai! Stop iresponsabilităţii din sectorul energetic!”. Prin această moţiune parlamentarii solicită Guvernului luarea de măsuri imediate pentru protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor cu venituri medii şi mici şi instituirea unor mecanisme specifice de compensare a cheltuielilor cu întreţinerea locuinţei pentru cei aflaţi sub pragul sărăciei.

Textul moţiunii semnate de 39 de senatori PSD şi PC, are ca motto articolul 47 din Constituţie, potrivit căruia „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică si de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”. Semnatarii solicită iniţierea unor negocieri reale cu Federaţia Rusă pentru stoparea creşterii preţului la gazele naturale, cărbunele, păcura importate şi promovarea participării României în proiecte alternative de transport al hidrocarburilor către Europa de Vest.

O altă doleanţă a semnatarilor este corelarea etapizată a veniturilor populaţiei cu valoarea coşului minim de consum lunar calculat de Institutul Naţional de Statistică, astfel încât nici o pensie şi nici un salariu să nu fie sub această valoare. De asemenea se solicită: corelarea, în interval de trei luni, a dezechilibrelor majore în materie de salarizare în sectorul bugetar, prin elaborarea şi prezentarea în Parlament spre dezbatere şi adoptare a unui proiect de lege de instituire a unui sistem unic de salarizare a personalului bugetar şi reducerea, la nivelul anului 2008, a tuturor cheltuielilor guvernamentale cu echivalentul a două miliarde de euro şi introducerea unui mecanism de supraveghere şi control al execuţiei bugetului consolidat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close