Antena 3 CNN Politică PSD: "România, în pragul colapsului economic. Guvernul nu are bani nici măcar pentru propriile angajamente"

PSD: "România, în pragul colapsului economic. Guvernul nu are bani nici măcar pentru propriile angajamente"

PSD cere premierului Cîțu să se oprească din „raportările triumfaliste și măsluirea realitații” și să ia măsuri cât încă se mai poate pentru că „România este în recesiune profundă”.

o_1f7m1gkctl371a9q1ck1d3b159gb.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2021   •   17:48

Conform statisticilor Partidului Social Democrat, în ultimele patru trimestre consecutive PIB-ul României a fost mai mic decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Social-democrații susțin că datele comisiei Europene arătau că doar 1,6 % din PIB a fost alocat pentru sprijinul împotriva covid-19, unul dintre cele mai mici procente din UE.

"În niciunul dintre ultimele trimestre nu s-a reuşit nici măcar revenirea la nivelul din perioada corespunzătoare a anului precedent! Asta înseamnă că România este în recesiune profundă."

"Această recesiune economică profundă explică de ce actuala guvernare nu are bani nici măcar pentru a-şi onora propriile angajamente în privinţa copiilor, respectiv aplicarea dispoziţiilor legale în vigoare, emise de Guvernul Orban, de majorare a alocaţiilor de la 1 iulie", se arată într-un comunicat de presă remis de PSD.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close