Antena 3 CNN Politică PSD și PNL nu cad de acord pe data alegerilor prezidențiale. Variantele care au rămas pe masă

PSD și PNL nu cad de acord pe data alegerilor prezidențiale. Variantele care au rămas pe masă

PSD și PNL nu cad de acord pe data alegerilor prezidențiale. Variantele care au rămas pe masă
Data alegerilor prezidențiale. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   19:48

Este blocaj în coaliția de guvernare. Social democrații refuză comasarea alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare și vor ca cele două scrutinuri să aibă loc la termen. Scenariu PSD îi defavorizează pe liberali care insistă ca prezidențialele să fie în noiembrie, astfel încât candidatul lor să prindă turul doi. 

În momentul de față opiniile rămân divergente. PNL nu bate în retragere. Președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat astăzi că faptul că miniștrii pe care îi are în guvern trebuie să respecte decizia politică.

Acesta spunea că dacă ar fi exista un guvern format dintr-un singur partid politic, atunci ar putea fixa data alegerilor așa cum își dorește, dar în cazul de față trebuie să țină cont și de opinia liberalilor. 

Liberalii vor să împingă alegerile cât mai mult spre finalul lunii noiembrie. Potrivit unor surse, vor merge vineri cu o nouă propunere: primul tur al alegerilor să fie pe 24 noiembrie și turul doi, pe 8 decembrie. 

De asemenea, cei din PNL vor ca alegerile să fie comasate: cele prezidențiale cu cele parlamentare. PSD se opune și vrea ca primul tur al alegerilor să fie în septembrie.

Cele două partide trebuie să ajungă la un consens. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close