Antena 3 CNN Politică PSD participă la şedinţa Camerei, dar nu votează legea ANI (VIDEO)

PSD participă la şedinţa Camerei, dar nu votează legea ANI (VIDEO)

1 minut de citit Publicat la 13:36 16 Aug 2010 Modificat la 13:36 16 Aug 2010
PSD participă la şedinţa Camerei, dar nu votează legea ANI (VIDEO)

Conducerea PSD a decis, luni, ca parlamentarii social-democraţi să participe la şedinţa Camerei Deputaţilor, dar să nu voteze legea ANI, care va fi discutată în cadrul întrunirii. Anunţul a fost făcut de către preşedintele formaţiunii politice, Victor Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD. Surse din interiorul partidului declarau anterior că parlamentarii PSD nu vor participa la şedinţă.

"Opţiunea Biroului Permanent Naţional vis-a-vis de proiectul ANI este de a ne păstra decizia luată şi prima dată, aceea de a nu participa prin votul nostru la adoptarea sau respingerea acestei legi. Vom semna prezenţa, dar atâta timp cât problemele de constituţionalitate ridicate de Curtea Constituţională nu au fost îndepărtate şi atâta timp cât, din păcate, Guvernul nu a venit cu un nou text (...) decizia va aparţine doar majorităţii guvernamentale", a anunţat Victor Ponta.

Sesiunea extraordinară, programtă să înceapă la ora 14:00, a fost convocată la cererea preşedintelui Traian Băsescu. La Camera Deputaţilor, principalul punct pe ordinea de zi rămâne legea ANI, a cărei adoptare a fost amânată de mai multe ori.

Când vine vorba de verificarea propriilor averi, aleşii se pun cu greu de acord. Aşa se face că, de-a lungul timpului, proiectul legii ANI s-a tot plimbat între Camera Deputaţilor, Senat şi Curtea Constituţională, după ce a fost contestat de şeful statului.

Săptămâna trecută, comisia Juridică din Camera Deputaţilor a aprobat deja forma finală a proiectului de lege care intră în dezbatere, în plen. Adică a reintrodus vechile prevederi respinse de Senat, aceleaşi pe care preşedintele Traian Băsescu le-a contestat la Curtea Constituţională.

Comisia juridică a reintrodus termenul de 3 ani în care Agenţia Naţională de Integritate poate face verificări, dar şi prevederea legată de existenţa unui singur formular al declaraţiei de avere. Documentul va conţine date legate de bijuterii, conturi bancare şi locuinţe, fără a fi specificată însă adresa imobilelor.

Potrivit proiectului de lege aprobat în Comisia Juridică, şi liderii de sindicat sunt obligaţi să îşi declare averile. Rămâne de văzut însă  dacă şi deputaţii vor vota la fel.

Antena 3

×
x close