Antena 3 CNN Politică PSD nu va colabora cu PD sau PNL

PSD nu va colabora cu PD sau PNL

PSD nu va colabora cu PD sau PNL
23 Mar 2007   •   22:40

Cristian Diaconescu a anunţat, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că social democraţii nu vor colabora cu niciunul din partidele care fac parte din Alianţa D.A. În opinia acestuia reprezentanţii puterii au recepţionat invitaţiile la dialog ale PSD-ului ca o cooptare politică. Motivele pentru care social democraţii refuză o colaborare cu PD sau PNL sunt represiunile pe care puterea le-a făcut asupra partidului şi criza pe care acestea au generat-o din cauza grupurilor de interese care se află în spatele lor. PSD susţine că are o platformă politică proprie şi refuză să se antreneze în jocuri politice de conjuctură.

Cristian Diaconescu a cerut premierului să formeze un nou guvern. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, partidul va depune o moţiune cenzură cu un caracter strict politic. Social democraţii doresc în continuare suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai informat că preşedintele partidului, Mircea Geoană, va avea la sfârşitul săptămânii întâlniri cu membrii social democraţi din Germania. Geoană va avea şi o întrevedere cu oficiali europeni pentru a discuta pe tema conflictului transnistrean. La sfârşitul conferinţei, Cristian Diaconescu a negat zvonurile conform cărora ar urma să ocupe şefia SIE.

?Dacă PSD nu vrea să fie o anexă a PNL sau a PD, trebuie să devină o alternativă în sine, iar mesajul public să fie unul foarte clar: >?, a declarat Adrian Năstase, la Antena 3, ca reacţie la declaraţiile lui Cristian Diaconescu.

Bundaru Anca, Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close