Antena 3 CNN Politică PSD nu renunţă la votul uninominal clasic pentru Senat

PSD nu renunţă la votul uninominal clasic pentru Senat

PSD nu renunţă la votul uninominal clasic pentru Senat
13 Iul 2007   •   18:34

La finalul şedinţei Comitetului Executiv, liderul PSD a declarat că social-democraţii nu vor abandona proiectul iniţial de introducere a votului uninominal clasic, pentru care a strâns un milion de semnături încă din 2005. Acesta presupune că populaţia îşi alege în mod direct reprezentanţii în Parlament. Mircea Geoană a precizat totuşi că PSD este deschis unei soluţii de compromis prin care senatorii vor fi aleşi în acest mod în circumscripţii uninominale, iar pentru Camera Deputaţilor să fie introdus un sistem mixt, apropiat de cel propus de Asociaţia Pro Democraţia, pe model german.

Dacă nu au sprijinul celorlalte partide, social-democraţii vor declanşa proceduri de referendum pentru a întreba populaţia ce modalitate de vot preferă.

Comisia de Cod Electoral a votat acum 3 zile în favoarea unei variante diferite, iniţiate de Pro Democraţia şi susţinute - la votul în comisie - de toate partidele, mai puţin PSD. Mircea Geoană spune că ar vrea ca şi sistemul de vot pentru europarlamentarele din toamnă să fie schimbat, ca să se apropie de ceea ce se doreşte pentru Parlamentul naţional.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close