Antena 3 CNN Politică PSD. Legea educaţiei, prea importantă pentru a fi adoptată prin asumarea răspunderii de Guvern

PSD. Legea educaţiei, prea importantă pentru a fi adoptată prin asumarea răspunderii de Guvern

PSD. Legea educaţiei, prea importantă pentru a fi adoptată prin asumarea răspunderii de Guvern
09 Aug 2009   •   14:17

Ca de obicei în week-end, liderii PSD şi cei ai PD-L schimbă declaraţii în contradictoriu. Disputa este cauzată acum de ultimatumul dat de premier, care doreşte să testeze voinţa politică din Coaliţie, prin asumarea răspunderii pe mai multe legi. PSD insită că nu este cazul ca guvernul să-şi asume răspunderea pe legea educaţiei. Liderii partidului invocă o declaraţie făcută chiar de şeful statului, care propunea dezbaterea publică pentru această lege.

În replică, democrat-liberalii spun că asumarea ar ajuta ca legea educaţiei să fie adoptată rapid, aşa cum are nevoie învăţământul.

Legea educaţiei este mult prea importantă, pentru a fi adoptată numai prin asumarea răspunderii guvernului, spun liderii PSD. Propunerea premierului este privită ca o nouă provocare politică, pe care o vor depăşi cu bine, spune vicepreşedintele social-democrat, Constantin Niţă.

Social-democraţii susţin că legea educaţiei a provocat până acum mari dispute între politicieni şi tocmai de aceea este nevoie ca toate partidele să cadă de acord asupra ei. De asemenea, PSD cere o dezbatere care să cuprindă sindicatele din educaţie, dar şi reprezentanţi ai elevilor şi studenţilor.

Liderii partidului acuză şi faptul că toate domeniile pe care premierul a cerut asumarea răspunderii sunt conduse de social-democraţi.

Cei de la PD-L spun însă că pe domeniul educaţiei s-au tot purtat discuţii, iar ministrul are bine conturată forma unei legi educaţiei.

Nici pe subiectul crizei fianciare, PSD şi PD-L nu se înţeleg. Liderii social-democraţi spun că vor propune desfiinţarea aşa numitei comisii anticriză, care nu s-a întrunit decât o dată.



Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close