Antena 3 CNN Politică PSD îl cheamă la audieri în Senat pe Cioroianu

PSD îl cheamă la audieri în Senat pe Cioroianu

PSD îl cheamă la audieri în Senat pe Cioroianu
16 Iul 2007   •   18:07

Partidul Social Democrat îl cheamă pe ministrul Afacerilor Externe în faţa Comisiilor de apărare şi politică externă ale Senatului, pentru a da explicaţii despre poziţia României în contextul deciziei Federaţiei Ruse de a suspenda aplicarea prevederilor Tratatului cu privire la Limitarea Forţelor Convenţionale în Europa (CFE) şi a acordurilor subsecvente acestuia.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că o astfel de atitudine din partea Rusiei reprezintă ?o replică asimetrică şi are un impact foarte serios privind poziţionarea strategică a României ca stat al NATO şi ca stat de flanc, referitor la forţele armate convenţionale?.

?Prin adoptarea unei astfel de poziţii, Rusia poate face dislocări de trupe în orice zonă de flanc - România, Moldova, Georgia. Solicităm prezenţa ministrului de externe la comisiile externă şi de apărare ale Senatului pe această problemă. Este un moment extrem de important şi nu avem încredere că instituţiile statului cunosc magnitudinea unui asemenea gest?, a afirmat Cristian Diaconescu, care a criticat totodată lipsa de reacţie pe această temă a MAE.

Preşedintele Vladimir Putin a suspendat, sâmbătă, prin decret, participarea Rusiei la Tratatul CFE, semnat în 1990 între statele membre ale NATO şi ţările fostului Pact de la Varşovia. Documentul prezidenţial precizează că Rusia suspendă participarea la Tratatul CFE şi la acordurile internaţionale legate de acesta până când statele NATO vor ratifica versiunea modificată a acestuia, convenită în 1999, la Istanbul.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close