Antena 3 CNN Politică PSD doreşte eliminarea imunităţii pentru demnitari

PSD doreşte eliminarea imunităţii pentru demnitari

PSD doreşte eliminarea imunităţii pentru demnitari
17 Aug 2008   •   13:25

Social-democraţi vor să modifice Constituţia în sensul eliminării oricărei forme de imunitate pentru Preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentari. Liderul formaţiunii, Mircea Geoană, spune că partidul său va propune, la începutul sesiunii parlamentare, un proiect de lege în acest sens. El a precizat că e nevoie de două treimi din numărul parlamentarilor pentru ca un astfel de demers să treacă.

Social-democraţii vor ca toţi politicienii să fie egali cu oamenii simpli în faţa legii. Fără imunitate parlamentară sau alte beneficii pentru preşedintele ţării, parlamentari sau membrii guvernului. Reacţiile nu au întârziat să apară. Liderii altor partide parlamentare cred că propunerea legislativă trebuie bine gândită deoarece are şanse să treacă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, spune că ar vota o astfel de lege, după ce ar studia-o cu atenţie, în timp ce deputatul român Sergiu Andon este de părere că propunerea a fost făcută prin prisma ?emoţiilor interne? din cadrul PSD-ului. Deputatul Lucian Bolcaş, însă, consideră oportună iniţiativa legislativă a social-democraţilor.

Democrat-liberalii atrag însă atenţia că în prezent imunitatea parlamentară este de fapt folosită abuziv de politicienii care se ascund de justiţie. Pe de altă parte, unii lideri politici spun că social-democraţii nu au credibilitate când fac o asemenea propunere după ce au votat neînceperea urmăririi penale a deputaţilor Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close