Antena 3 CNN Politică PSD ar dori pact electoral de neagresiune cu PDL, dar fără Traian Băsescu în ecuaţie

PSD ar dori pact electoral de neagresiune cu PDL, dar fără Traian Băsescu în ecuaţie

PSD ar dori pact electoral de neagresiune cu PDL, dar fără Traian Băsescu în ecuaţie
11 Mai 2009   •   15:36

Liderii PDL sunt preocupaţi mai mult de scăderea din sondaje a partidului şi a lui Traian Băsescu, a declarat luni, preşedintele PSD Mircea Geoană, punând ?glumele? democrat-liberalului Vasile Blaga pe seama acestei stări de lucruri. Liderul social-democrat a precizat că nu va răspunde la aceste atacuri de campanie. De altfel, comportamentul celor două partide în timpul campaniilor electorale din acest an a constituit unul din subiectele discutate astăzi în cadrul coaliţiei. Social-democraţii au sugerat colegilor de guvernare un pact de neagresiune în cadul căruia fiecare formaţiune să se abţină în a mai ataca candidatul celuilalt partid la prezidenţiale.
Liderii PDL nu şi-au însuşit această propunere de vreme ce Traian Băsescu este atacat zilnic de social-democraţi, au arătat surse din cadrul coliţiei. În schimb, democrat-liberalii au cerut colegilor de guvernare să dea dovadă de solidaritate şi să-şi disciplineze colegii aflaţi în posturi guvernamentale, care convin una în cadrul şedinţelor de guvern şi afirmă alta în faţa camerelor de televiziune.
"Noi avem o obligaţie faţă de această majoritate, avem o obligaţie de stabilitate politică şi nu considerăm că acest tip de atacuri merită răspunsul nostru", a declarat Geoană, referindu-se la ameninţările proferate de Blaga cu privire la ultimatumul dat unor miniştri PSD, prea critici cu măsurile cabinetului Boc.
"Eu pot să înţeleg faptul că există o preocupare a liderilor PDL şi a lui Traian Băsescu faţă de o tendinţă stabilizată de scădere în sondaje. Liderii PDL sunt evident nervoşi şi caută scuze şi explicaţii faţă de rezultatele electorale. (...)  E decizia lor, noi ne vedem de treabă, suntem un partid responsabil şi dorim să asigurăm stabilitatea politică în România", a mai spus liderul PSD, punând poziţiile PDL pe seama campaniei electorale.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close