Antena 3 CNN Politică PSD anunță că nu va avea pe listele de candidați persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție

PSD anunță că nu va avea pe listele de candidați persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție

femeie care pune votul intr-o urna
PSD critică USR pentru că a pus-o pe lista de candidați la Senat în București pe Clotilde Armand/ Sursa foto: Getty Images
15 Oct 2024   •   12:58

Consiliul Politic Național al PSD a hotărât marți, cu unanimitate de voturi, ca pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare să nu fie incluse persoane care au fost trimise în judecată pentru: fapte de corupție, fapte asimilate celor de corupție sau incompatibilități.

PSD critică USR pentru că a pus-o pe lista de candidați la Senat în București pe fosta primăriță din Sectorul 1, Clotilde Armand, care a fost trimisă în judecată.

„În acest fel, PSD își respectă angajamentul față de alegători de a formaliza o conduită, pe care a practicat-o în mod constant în ultimii ani, cu privire la respectarea standardelor de integritate în politică.

Citește și

PSD se distinge de alte partide care în continuare girează penali în scrutinele electorale. În mod special, PSD se delimitează de practica USR, care tocmai a luat decizia de a permite „penalilor în funcții publice” trimiși în judecată să fie port-stindardul listelor electorale pentru Parlament.

Este flagrant exemplu fostului primar penal al Sectorului 1, Clotilde Armand, care deschide lista USR București pentru Senat, deși este trimisă în judecată pentru că și-a folosit funcția pentru favorizarea propriei persoane.

Potrivit legii, candidaturile penalilor de pe listele USR pentru Parlament n-ar fi putut fi validate fără semnătura personală a președintei USR Elena Lasconi. Este cel mai rușinos act de trădare a electoratului din România și cea mai puternică probă privind dublul standard practicat de USR. „Alături de penali în funcții publice” a devenit o practică uzuală a USR, cu acceptul explicit al noii conduceri instalate după eșecul electoral din această primăvară”, a transmis Biroul de Presă al PSD.

×
Parteneri
x close