Antena 3 CNN Politică PSD propune amenzi uriașe pentru magazinele care scot produsele românești de la raft. Florin Barbu: "Listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare"

PSD propune amenzi uriașe pentru magazinele care scot produsele românești de la raft. Florin Barbu: "Listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare"

PSD propune amenzi de zeci de milioane de euro pentru magazinele care scot produsele românești de la raft în favoarea celor de import.

supermarket magazin romania cumparaturi
PSD propune amenzi uriașe pentru magazinele care scot produsele românești de la raft. Florin Barbu: "Listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare" Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Mai 2024   •   14:10

PSD propune sancțiuni de până la 5% din cifra de afaceri pentru magazinele care delistează produse românești la un preț mai mic decât cel achiziționat ulterior din import.

"Dacă un producător român este refuzat de retail deși oferă un preț mai mic decât prețul importat pentru același produs, amenda va fi de 5% pe cifra de afaceri. Este o amendă foarte mare", a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în cadrul dezbaterilor din privind practicile incorecte din cadrul Comisie Economice din Senat.

Proiectul urmează să fie finalizat în perioada următoare, nu înainte e a fi discutat cu producătorii români și cu retailerii. 

"În această ordonanță sau proiect de lege, care va fi dezbătut în Parlamentul României, listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare.

În cazul în care se constată că un produs este delistat la un preț mai mic decât cel achiziționat, amenda va fi de 5% din cifra de afaceri. Acesta este un punct din actul normativ la care lucrez. Deocamdată nu este finalizat", a mai spus Florin Barbu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close