Antena 3 CNN Politică Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei

Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei

Sute de angajați din Sănătate protestează pentru a treia zi, în București. Oamenii, veniți din toată țara, vor sta de vorbă cu Ministrul Muncii despre nemulțumirile lor.

protest sanatate
Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    Ioana Mircea    |    08 Feb 2023   •   12:27

Medicii și ceilalți angajați din Sănătate s-au adunat din toată țara, în cadrul unui protest, la București. În ciuda vremii urâte de afară, aceștia nu au renunțat și au venit în număr și mai mare în a treia zi de proteste.

Aproximativ 800 de angajați din spitale și asistenți sociali au fost la Partidul Național Liberal, unde au lăsat o listă cu revendicări.

Angajații unităților medicale îi susțin pe sindicaliști. În scurt timp aceștia vor pleca spre sediul Partidului Social Democrat, acolo unde sindicaliștii au primit o promisiune din partea ministrului Muncii. Marius Budăi a promis că se va întâlni astăzi cu aceștia pentru a avea un dialog și pentru a încerca să îi ajute și a spus că va ține cont de revendicările lor.

Citește și: Protest de amploare în faţa Guvernului: Reprezentanţii SANITAS cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate

Principalele nemulțumiri ale angajaților sunt legate de salarii. Aceștia vor creșterea veniturilor cu 15 %, spunând că nu se mai vor descurca din cauza acestui val de scumpiri, însă vor și o finanțare mai bună a spitalelor. Ei spun că dacă nu se vor lua măsuri în perioada următoare, tratamentele bolnavilor ar putea fi în pericol.

 

×
Subiecte în articol: Protest Sanatate Ministrul Muncii
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close