Antena 3 CNN Politică Protecţia mediului a concurat criza economică în discuţiile dintre Traian Băsescu şi prinţul Albert II de Monaco

Protecţia mediului a concurat criza economică în discuţiile dintre Traian Băsescu şi prinţul Albert II de Monaco

Protecţia mediului a concurat criza economică în discuţiile dintre Traian Băsescu şi prinţul Albert II de Monaco
23 Apr 2009   •   11:39

Politicile de mediu, combaterea schimbărilor climatice şi de prezervare a ecosistemului, dar şi alternativele de relansare economică în actuala criză au constituit subiectele întâlnirii dintre preşedintele Traian Băsescu şi prinţul Albert II de Monaco. O întrunire mai mult de imagine, reprezentantul micului principat aflându-se în România mai mult în scopuri turistice, ţinta sa reprezentând-o vizitarea Deltei Dunării. Explicabil, de vreme ce prinţul nu are de înfruntat acasă problemele economice din România. Statul Monaco ar fi scutit oarecum de efectele crizei de vreme ce economia sa se bazează pe prestarea de servicii, a precizat atleţa sa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la finalul discuţiilor bilaterale de la Cotroceni, că există numeroase posibilităţi de intensificare a raporturilor bilaterale, în domenii precum combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului.
"Principatul Monaco şi Prinţul Albert al II-lea Prinţul sunt foarte ataşaţi de problematica mediului înconjurător, fiind cunoscute iniţiativele promovate pe linia schimbărilor climatice, a conservării biodiversităţii şi a protejării resurselor de apă", a spus preşedintele Băsescu.
Preşedintele a subliniat că România acţionează domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră prin folosirea energiei nucleare, dezvoltarea tarnsportului de mărfuri pe Dunăre şi valorificarea resurselor de energie eoliană.
"Am convenit ca ţările noastre să-şi acorde reciproc sprijin pentru promovarea unor proiecte în domeniile protecţiei mediului în regiunile maritime cu care se învecinează: Marea Mediterană, respectiv Marea Neagră", a mai spus Băsescu, care a anunţat cooperarea, în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică, dintre Academia Română şi Institutul Oceanografic din Monaco.
Cele două părţi au atins şi problematica crizei economice. "Subiectul care ne-a reţinut atenţia în cea mai mare măsură este legat de actuala criză economică şi financiară. Am examinat împreună rezultatele summitului G20 din 2 aprilie, de la Londra, şi soluţiile pe care le avem pentru relansarea economică", a mai spus Traian Băsescu.

La rândul său, prinţul Albert al II-lea de Monaco a afirmat că efectele crizei se resimt în mod atenuat la nivelul economiei monegasce deoarece este bazată îndeosebi pe servicii. ?Din fericire pentru moment suntem oarecum scutiţi de efecte? a afirmat Albert al II-lea.
Prinţul Albert a declarat că este bucuros că această vizită îi dă ocazia să descopere România şi caracterul întreprinzător al românilor.
"Suntem fericiţi să vedem că limba noastră are multe în comun cu limba şi cultura română. Românii se găsesc intr-o zona unde reuşesc să impletească cultura francofonă şi cea slavă. Această vizită va ajuta la intensificarea colaborării în domeniul economic, mediului şi cultural ", a mai spus prinţul.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close