Antena 3 CNN Politică Propunerile PNL: Meleşcanu la Justiţie, Stroe la Apărare

Propunerile PNL: Meleşcanu la Justiţie, Stroe la Apărare

Propunerile PNL: Meleşcanu la Justiţie, Stroe la Apărare
11 Feb 2008   •   12:52

În cadrul şedinţei liderilor PNL de luni a fost adoptată, ca modalitate de ieşire din criză, propunerea lui Teodor Meleşcanu la şefia Ministerului Justiţiei. Pentru portofoliul Apărării, propunerea PNL este senatorul Radu Stroe. Nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei a lui Teodor Meleşcanu, în prezent ministru al Apărării, a fost adoptată prin vot secret. Meleşcanu a confirmat decizia PNL de a-l propune la şefia Justiţiei, dar nu s-a arătat entuziasmat de această decizie, susţinând că ar putea ?face mai bine la un alt minister?.

Meleşcanu: Nu sunt entuziasmat de această decizie -  
Teodor Meleşcanu a confirmat decizia PNL de a-l propune la şefia Justiţiei. Aceasta a declarat că nu este entuziasmat de această decizie şi că ar putea ?face mai bine la un alt minister?, dar PNL trebuie să depăşească această criză şi pentru aceasta se bucură de tot spijinul său. Meleşcanu a subliniat că îl spijini total şi pe viitorul ministru al Apărării, în primul rând pentru buna desfăşurare a Summitului NATO din aprilie.

Reacţiile principalelor partide politice
Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat că gestul PNL de a-l numi pe Meleşcanu la şefia justiţiei este unul iresponsabil, în contextul în care România găzduieşte summitul NATO în aprilie şi are nevoie de stabilitate în acest domeniu. Cât despre alternativa Renate Weber la justiţiei, Ponta a declarat că PNL a dovedit lipsă de profesionalism şi chiar de onoare în alcătuirea executivului.

Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a declarat că liberalii dau doovadă de lipsă de cadre şi că prin aceste propuneri nu fac altceva decât să-şi uzeze aceeaşi oameni, în funcţii care li se potrivesc sau nu. Bolcaş a concluzionat că PNL are prea puţini oameni şi prea multe posturi pe care nu au cu cine să le ocupe.

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat că propunerea lui Meleşcanu la Justiţie adânceşte instabilitatea pe scena politică. Liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, susţine că senatorul Radu Stroe are "un background bun" pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării.

BIOGRAFIA LUI TEODOR MELEŞCANU(pdf)

DECLARAŢIA DE AVERE A LUI TEODOR MELEŞCANU(pdf)

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close